Alex Cozer: După cum se desfăşoară lucrurile în Moldova, Plahotniuc ar fi putut sta lejer la Chişinău

În R. Moldova încă nu s-a schimbat nimic esenţial. Regimul îşi continuă procesul de regrupare, iar oamenii săi fideli nu au nicio problemă sau chiar sunt promovaţi, constată jurnalistul.
Alex Cozer, jurnalist
Alex Cozer, jurnalist (facebook.com / Alex Cozer)

Într-un editorial pentru Cotidianul, jurnalistul Alex Cozer, îşi exprimă nemulţumirea faţă de desemnarea în funcţii importante în instituţiile statului a unor persoane precum Nicolae Eşanu şi Vladimir Grosu la Curtea Constituţională, Dorin Purice şi Gheorghe Bălan la Ministerul de Interne şi Ruslan Flocea la CNA, în condiţiile în care premierul Maia Sandu a adresat un mesaj „profesioniştilor”, să „pună umărul”, să se implice.

”Cunoscând deja un pic mai bine temperamentul şi modul de a acţiona al lui Plahotniuc, tind să cred că nici măcar lui nu-i prea vine să creadă atunci când vede ce se întâmplă acasă, acolo unde până mai ieri el controla absolut totul. (…) Cred că regretă enorm că a dat dovadă de laşitate atunci şi a evadat”, a adăugat autorul.

Alex Cozer a ţinut să sublinieze că după cum se desfăşoară lucrurile în R. Moldova, fostul lider PD ar fi putut sta lejer la Chişinău, merge prin Parlament precum o fac finul Candu sau alte „borsetci” de-ale sale şi vorbi despre democraţie.

„În fond, nimic încă nu s-a schimbat esenţial. Mai mult chiar, regimul îşi continuă procesul de regrupare, iar oamenii săi fideli nu au nicio problemă sau chiar sunt promovaţi”, a conchis jurnalistul atenţionând că oamenii care aşteptau să contribuie la schimbarea în care credeau şi la care au pus umărul şi ei nu vor mai acţiona după ce au văzut „concursurile” ale căror rezultate erau absolut evidente încă înainte de a se desfăşura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe