Alexandr Slusari: R. Moldova poate pierde 600 de milioane de lei de la UE din cauza docilităţii unor deputaţi PDM

Chiar dacă deputaţii sunt în carantină, Platforma DA insistă ca Parlamentul să fie convocat prin sistem on-line pentru a adopta legea privind ONG-urile şi a nu pierde asistenţa UE, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandr Slusari, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului R. Moldova Alexandr Slusari susţine că deputaţii au intrat oficial în carantină din cauza iresponsabilităţii enorme a unui deputat PDM, care, deşi avea suspiciuni rezonabile că este infectat, a venit în Legislativ şi a intrat în contact cu deputaţi şi miniştri.

„Înţeleg că acest caz cumva favorizează actuala majoritate şubrezită rău, care era pe punctul de a pierde controlul asupra situaţiei în Legislativ”, scrie Slusari pe contul său de socializare, precizând că urma a fi votat proiectul de lege privind organizaţiile necomerciale - ultima condiţie pentru acordarea tranşei a doua de asistenţă macrofinanciară.

Potrivit deputatului, Platforma DA insistă să fie găsită o soluţie în aşa fel încât Parlamentul să fie convocat (pentru 15 minute sau prin sistem on-line) săptămâna viitoare pentru adoptarea acestui document.

„Am insistat ca acest subiect să fie inclus joi în ordinea de zi. Însă tupeistul Dumitru Diacov, care se declară mare pro-european, ştiind deja despre infectarea lui Nichiforciuc, a acceptat aşa-zisul compromis cu PSRM prin amânarea examinării proiectului”, a adăugat Alexandr Slusari, subliniind că din cauza iresponsabilităţii şi docilităţii unor personaje din PDM, R. Moldova poate pierde 600 de milioane de lei, dintre care o bună parte sunt bani nerambursabili.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe