Alegeri parlamentare 2012: BEC a prezentat rezultatele finale

Vot parlamentare, Titus Corlăţeanu
Vot parlamentare, Titus Corlăţeanu (Mihai Pozumschi)

Rezultatele oficiale finale ale alegerilor parlamentare, după numărarea voturilor din toate secţiile, au fost anunţate de Biroul Electoral Central marţi la ora 14.00. Prezenţa la urne la alegerile parlamentare de duminică a fost de 41,76 %. Conform datelor centralizate, USL a obţinut 58,63% din mandate pentru Camera Deputaţilor şi 60,10% pentru Senat.

Din totalul de 18.423.066 cetăţeni cu drept de vot, au venit la urne 7.694.180 de alegători, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Mihuleţ, relevă Realitatea TV.

Teleormanul lui Liviu Dragnea (PSD), campion la prezenţă

Cea mai mare prezenţă a alegătorilor la vot s-a înregistrat în judeţul Teleorman - 54,37% dintre cetăţenii cu drept de vot, care a fost urmat ]n top de judeţul Gorj - 52% dintre alegători.

La polul opus, cea mai mică prezenţă la urne la scrutinul de duminică a fost în judeţul Timiş - 32,08%, urmat de judeţul Maramureş - 33,19%. În Bucureşti, prezenţa a fost de 40,12% dintre cetăţenii cu drept de vot (719.971 alegători).

Potrivit datelor finale oficiale făcute publice de BEC, UDMR şi USL au îndeplinit pragul alternativ, clasându-se pe primul loc în cel puţin şase colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi în trei colegii uninominale pentru Senat.

Niciunul dintre candidaţii independenţi nu a obţinut majoritatea în colegiile în care au candidat, a mai anunţat BEC.

Un număr de opt formaţiuni politice care au participat la alegerile parlamentare de duminică nu au întrunit pragul electoral.

Pragul electoral naţional USL, ARD, PPDD şi UDMR şi că toţi cei 18 candidaţi din partea organizaţiilor minorităţilor naţionale au obţinut numărul de voturi necesar pentru un loc în Camera Deputaţilor.

Vom avea cu peste 100 de parlamentari mai mulţi

Uniunea Social Liberală a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, după numărarea totală a voturilor, conform datelor furnizate marţi de Biroul Electoral Central.

La Camera Deputaţilor, USL a obţinut 58,63% dintre voturi, ARD - 16,50%, PP-DD - 13,99%, UDMR - 5,13%.

La Senat, USL a obţinut 60,10%, ARD - 16,70% , PP-DD - 14,65%, UDMR - 5,23%.

Conform redistribuirii realizate de partide, au fost furnizate totodată şi listele mandatelor la Camera Deputaţilor şi Senat.

Redistribuirea oficială a mandatelor are loc în cursul zilei de marţi, iar Biroul Electoral Central va furniza în cursul zilei de miercuri rezultatele finale, astfel că este posibil ca în liste să apară unele modificări.

Conform datelor de marţi, numărul parlamentarilor din viitoarea legislatură va fi de 588, faţă de 471, câţi sunt în prezent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne