Vasile Blaga: Va trebui să reconstruim partidul

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

După ce i-a fost cerută demisia de Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, în urma rezultatelor slabe de la alegeri, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat că "situaţia este mai complicată".

Şeful PDL a precizat că el şi-a dat demisia de la PDL Bucureşti în urma alegerilor locale din 2008 şi de la MAI: "E simplu să spui asta, dar eu când am pierdut alegerile pentru Bucureşti, eu mi-am dat demisia, în momentul în care am simţit la Interne să fac un pas în spate, mi-am dat demisia, de data asta situaţia e un pic mai complicată şi am discutat cu toţi colegii, va trebui să reconstruim partidul".

O convenţie extraordinară a partidului ar putea fi organizată în primăvară, după cum a apreciat Blaga.

Un loc în Parlament, prin redistribuire

Blaga a mai explicat că decizia de a-şi da demisia ar lua-o într-un for al partidului şi nu la televizor. "Colegii astăzi au spus cu totul altceva. Decizia o iau într-un for al partidului, nu la televizor. Asta e o prostie. Sigur înţeleg unii care au luat 12% că şi-au dat demisia, este treaba lor", a adăugat Vasile Blaga.

Deşi partidul său nu a obţinut un scor prea bun la alegeri, Blaga a reuşit să intre în Parlament din partea Alianţei România Dreaptă, după redistribuirea voturilor.

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a precizat că ARD trebuia făcută cu un an mai devreme, însă "nu e de vină Blaga" şi este nevoie de o "analiză pertinentă a unui parcurs îndelung" al PDL şi de soluţii, pentru ca partidul să fie capabil să recâştige încrederea "celor 60 la sută care stau departe". Florea a subliniat că nu dă vina pe nimeni pentru rezultatul obţinut de PDL în alegerile generale.

"Nu cred că cei care devin foarte vocali acum au vreo raţiune sau vreo soluţie. PDL plăteşte acum pentru că n-a ştiut să-şi ia ca partener naţiunea română, nu naţiunea televizată, cu scenarii ieftine de la televizor. Va trebui să fie capabil să recâştige încrederea celor 60 la sută care stau departe. Eu nu dau vina pe nimeni, cred că PDL a făcut corect ARD, dar aceasta trebuia făcută cu un an mai devreme. Pentru aceasta, însă, nu e de vină Blaga. Nu sunt de acord ca fiecare lider supărat să iasă pe gard să cotcodăcească. Să vorbească în nume personal, în numele familiilor lor, nu al partidului. Partidul trebuie să discute, să facă o analiză cu uşile închise şi după aceea pot să fie suficient de vocali toţi", a declarat Florea.

Analiză la partid

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a apreciat că este prematur să se dea verdicte şi este necesară o analiză în partid.

"Cred că este prematur să dăm verdicte. Prima dată trebuie să facem o analiză a alegerilor pentru că, într-adevăr, rezultatele nu sunt mulţumitoare. Această analiză va avea loc vineri, cu prilejul Colegiului Director, la Bucureşti. Apoi, în urma unor decizii colective, vom vedea pe ce drum vom merge, care va fi viitorul formaţiunii noastre politice", a declarat Seculici.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad şi purtător de cuvânt al filialei PDL, i-a cerut luni preşedintelui PDL, Vasile Blaga, să-şi depună mandatul pentru că nu a îndeplinit obiectivul de la alegeri, acela de obţine 24% din voturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne