"Afirmaţii manipulatorii" - Lazăr, o nouă mutare în scandalul cu Tudorel Toader / Prună cere demisia ministrului

Procurorul general Augustin Lazăr a făcut o nouă mutare strategică în războiul declanşat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La scurt timp dupa demers, fostul ministru tehnocrat Raluca Prună i-a cerut demisia lui Toader.
Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Public a publicat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, criteriile, condiţiile şi documentele solicitate de fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, pentru desfăşurarea procedurii de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al României.

„Urmare a afirmaţiilor manipulatorii lansate în mass-media, arătăm care au fost 'Criteriile, condiţiile şi documentele solicitate de către Ministerul Justiţiei pentru desfăşurarea procedurii de numire, în aprilie 2016, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - procedură legală şi transparentă':

1) - Adresa nr. 1/5515/17.02.2016 a Ministerului Justiţiei. (aici)

2) - Criteriile şi calendarul procedurii de recrutare pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (aici)", a transmis Ministerul Public.

La scurt timp după publicarea acestor documente, Raluca Prună i-a cerut demisia din funcţie ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a tot insistat pe marginea faptului că Lazăr nu ar fi îndeplinit condiţiile legale pentru a fi numit la şefia Ministerului Public.

„Cer public demisia ministrului Tudorel Toader. Parchetul General a publicat scrisoarea trimisă pe 17 februarie 2016 de ministrul justiţiei către Parchete, pentru declanşarea procedurii de selecţie a procurorului general. E clar în scrisoare ce trebuia să cuprindă dosarul de candidat trimis la MJ: CV şi scrisoare de intenţie.

Toader a spus că din dosar lipsea calificativul la ultima evaluare şi că există o ordonanţă de clasare. Şi a afirmat că pentru aceste motive procedura ar fi fost nelegală. Am aşteptat 10 zile, l-am invitat public pe Ministrul Toader să îşi clarifice acuzaţiile. A tăcut. Scrisoarea care clarifică se afla la Ministerul Justiţiei în tot acest timp. Toader a preferat să o ignore şi să mintă o naţiune întreagă.

Invit acum, că am clarificat procedura de numire, să revenim la identificarea temeiului legal al revocării procurorului general. Nu contează numele, nici persoana. Contează instituţiile", a scris Raluca Prună pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne