Afacere pe suferinţa bătrânilor muribunzi: “Firma noastră înşeală bolnavii săraci din România!”

Bolnavi în spital
Bolnavi în spital (Epoch Times România)

Mii de bătrâni dependenţi de oxigen din România au fost executaţi silit de Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de aer, reiese dintr-o nouă investigaţie postată pe blogul lui Cătălin Tolontan. Detaliile afacerii au fost dezvăluite de un fost coordonator care, după ce a părăsit compania, s-a decis să vorbească.

"Noi, reprezentanţa Air Liquide Vitalaire din România, ne-am transformat, în tăcere, într-o afacere bazată pe executarea silită a oamenilor amărâţi, neştiutori şi, de multe ori, muribunzi!”, a declarat respectivul coordonator. ”Cel mai şocant în toată povestea Vitalaire este faptul că în multe dintre aceste procese s-au prezentat probe false de către firmă!”, a mai declarat persoana care s-a adresat jurnaliştilor.

Pe de altă parte, reprezentanţii firmei se declară ”şocaţi” şi spun că ”vom verifica.”

Întrebat pe ce se bazează când susţine că afacerea Vitalaire se bazează pe executarea în tribunal a bolnavilor, fostul coordontor a răspuns: "Pentru că asta ni se spunea să facem! Deşi prin contracte ne angajăm să trimitem facturile lunare către pacienţi, noi suntem antrenaţi să nu îi avertizăm, tocmai pentru ca bolnavii să adune datorii. Abia atunci îi dăm în judecată."

Strategia neavertizării clienţilor s-ar aplica deoarece din anii de întârziere curg penalităţile care se ridică la circa 40% pe an.

SC Air Liquide Vitalaire România SRL - societate cu sediul în Iaşi - vinde şi închiriază aparate de oxigen pentru pacienţii cu astm, cancer, silicoză, boli severe de plămîni, apnee, şi are contracte cu toate Casele Judeţene de Sănătate. Reprezentanţii firmei au admis că au intentat 3000 de procese pacienţilor datori din 2010 şi până acum.

”Avem înţelegeri cu 42 de Case de Sănătate. Şi mă puteţi cita: da, îi acţionăm pe pacienţii datori în judecată, dar din cauza celor de la CAS!”, spune avocatul firmei, Dragoş Bobu.

Investigaţia integrală poate fi citită aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne