Adriana Săftoiu, propune operaţiunea "Eseul". Reacţie dură din interiorul partidului

Liberalii care vor să candideze la alegerile din toamnă ar trebui să compună un eseu în care să îşi expună în faţa poporului motivele pentru care vor să ajungă parlamentari. Inedita propunere, care îi aparţine Adrianei Săftoiu, a stârnit în scurt timp controverse în interiorul partidului.
Adriana Săftoiu
Adriana Săftoiu (ampress.ro)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, şi-ar dori ca liberalii care vor să candideze la alegerile din toamnă să compună singuri un eseu în care să argumenteze de ce îşi doresc să ajungă în viitorul Parlament. O primă reacţie a venit de deputatul Diana Tuşa, care se întreabă, retoric, ce anume îi determină pe unii colegi să îşi umilească în acest fel colegii.

"Mă gândesc cum ar fi să am posibilitatea să le cer tuturor celor care vor să candideze să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze încă o dată sau prima dată. Fără să fie ajutaţi de un consilier, de un prieten, de goagăl. Să scrie ei, simplu, care cred că le este misiunea. Cu gramatica din dotare, fără să fie obligaţi să gloseze pe teme filosofice de morală politică.

Electoratul ar aprecia măcar sinceritatea lor, chiar şi a celor care vor recunoaşte că fără un loc în Parlament nu mai au nici un loc de muncă. Cetăţenii au dreptul să ştie cum îşi prefigurează misiunea viitorii candidaţi. De ce mai vor încă o dată în Parlament sau pentru prima dată", a declarat Adriana Săftoiu, citată de stiripesurse.ro.

Replica nu s-a lăsat mult aşteptată. Deputatul PNL Diana Tuşa s-a declarat deranjată de propunere.

"Nu am înţeles niciodată, şi nici nu cred că o să pot înţelege, ce-i determină pe unii să-şi umilească colegii, care este motivaţia lor interioară pentru a face acest lucru... Mai mult, nu înţeleg de ce să îi supui unor umilinţe publice în condiţiile în care, ştim cu toţii, listele sunt deja bătute în cuie, e drept! criteriile de desemnare încă nu...

Colegii mei nu sunt agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali, cum sugerează doamna Săftoiu. Unii dintre ei chiar lucrează la Programul de Guvernare al ‪‎PNL‬. Să înţelegem că acest program este făcut de agramaţi şi de oameni fără ocupaţie???", a comentat Diana Tuşa.

Deputatul PNL a precizat că, deşi nu s-am înscris în simulacrul "competiţiei interne" pentru un nou mandat, este gata oricând să participe la un concurs de gramatică a limbii române "cu fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, doamna Săftoiu Adriana".

"Ovidiu Raeţchi‬, Cătălin Predoiu, Radu Zlaţi, Andreea Paul, Mihai Voicu, Gheorghe Ialomiţianu, ‪Alina Gorghiu, Daniel Gheorghe, ‪Sulfina Barbu, ‪‎Răzvan Mironescu‬, Horia Cristian, Anca Boagiu, Dan Cristian Popescu, Eugen Nicolaescu, vă băgaţi la un "eseu"?", întreabă ironic Diana Tuşa.