Adrian Severin pledează pentru amnistie şi graţiere: "Să fie pacea Centenarului"

Venit la Înalta Curte pentru a-şi contesta condamnarea, Adrian Severin susţine că societatea este măcinată de ură şi divizată aşa că e nevoie de împăcare, pace, linişte, amnistie şi graţiere.
Adrian Severin la DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.12.2018

Amnistia şi graţierea sunt necesare pentru "liniştirea spiritelor" în societatea românească şi pentru revenirea la o "atmosferă calmă", susţine fostul europarlamentar Adrian Severin. Potrivit lui Severin - politician condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă după un răsunător scandal internaţional -, o astfel de măsură ar fi şi în favoarea judecătorilor şi procurorilor care au săvârşit abuzuri.

"În ceea ce priveşte amnistia şi graţierea, eu am spus că pe mine nu mă interesează, dar pentru că subiectul este fierbinte vreau să spun că amnistia şi graţierea este absolut necesară pentru liniştirea spiritelor în societatea românească, pentru revenirea la o atmosferă calmă şi aş mai adăuga că este absolut necesară magistraţilor, judecători şi procurori, care vor răspunde într-o zi pentru abuzurile pe care le-au făcut. Eu nu am niciun sentiment de revanşă şi cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să se liniştească, să tragem linie - am greşit, unii, alţii, mai mult, mai puţin. Haideţi să ne împăcăm, unii au fost condamnaţi, unii şi-au ispăşit pedeapsa, pe drept, pe nedrept, nu mai putem face diferenţe. Sigur că unii sunt vinovaţi, au făcut lucruri rele, alţii ştim că sunt nevinovaţi, s-a dovedit că sunt nevinovaţi", a afirmat Severin, potrivit Agerpres.

Severin a făcut aceste declaraţii răspunzând la întrebările presei la sediul Instanţei Supreme unde a depus o contestaţie în care cere anularea condamnării de 4 ani închisoare, primite în 2016, pentru luare de mită şi trafic de influenţă (politicianul a executat însă efectiv un an şi trei luni din pedeapsă, fiind eliberat condiţionat).

Fostul europarlamentar a mai susţinut că societatea românească are nevoie de linişte şi împăcare şi de reconciliere.

"Să fie pacea Centenarului. Societatea este măcinată de ură, este plină de nervi, de furie şi este divizată. Nu avem nevoie de această divizare. Şi corupţia trebuie combătută, dar corupţia s-a insinuat inclusiv în rândurilor celor care trebuiau să o combată. Trebuie să tragem linie şi să vedem cine, ce a greşit şi să închidem acest capitol, pentru ca, după aia, să ne putem ocupa, liniştiţi şi bine, de lupta împotriva corupţiei. Să nu mai avem corupţie în justiţie. Să o combatem cu un instrument care nu mai suferă de plaga propriei boli", a declarat Adrian Severin.

Mai merită precizat că în cererea sa de anulare a condamnării, Adrian Severin a invocat nelegală constituirea completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă, invocând decizia Curţii Constituţionale. Această decizie a fost pronunţată în urma unui demers iniţiat de premierul Dăncilă, la îndemnul lui Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor