Adio Via Sport! Firea interzice jocurile sportive din weekend de pe şoseaua Kiseleff

După 6 ani, Via Sport se închide. Primăria Capitalei nu mai permite închiderea bulevardului Kiseleff, între Piaţa Victoriei şi str. Ion Mincu, de vineri seara până duminică la prânz pentru promenadă şi instalarea unor terenuri de sport pe care bucureştenii le puteau folosi gratuit.
Activităţile Via Sport pe şoseaua Kiseleff
Activităţile Via Sport pe şoseaua Kiseleff (morisca.ro)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat în urmă cu câteva săptămâni că acest eveniment blochează traficul în fiecare weekend, iar coada de maşini pe artera, una dintre principalele porţi de intrare în Bucureşti, se întinde până în Băneasa.

Organizatorii evenimentului Via Sport, echipa Funvertising, spun că au cerut Primăriei să îi lase să organizeze evenimentul măcar week-endul acesta, însă reprezentanţii municipalităţii nu au fost de acord.

"Nu credem că "lucrările edilitare" se vor desfăşura pe Sos. Kiseleff sau în zonele adiacente de vineri ora 22:00 până duminică ora 14:00", se arată într-un comunicat emis de organizatorii Via Sport.

Aceştia explica şi de ce au refuzat altă locaţie. " Dorim să precizăm că în săptămânile trecute am primit invitaţia PMB de a ne muta locaţia evenimentului în altă parte şi cea mai bună variantă oferită a fost Parcul Tineretului - Platoul din faţa Liceului Şincăi. Am refuzat relocarea din 2 motive simple. Unu: Conceptul evenimentului, care reiese şi din numele de "Via Sport" este crearea unui spaţiu utilizat de obicei pentru traficul rutier într-un spaţiu de relaxare, pe o perioadă (vineri seara - duminică la prânz) în care traficul este la cel mai redus nivel al săptămânii şi al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodată să facem un eveniment într-un parc, ci să închidem un bulevard al unei capitale europene şi să-l redăm publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, aşa cum se întâmplă şi în alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuţi a fost "Stop trafic! Start joc!". Doi: Raţiuni financiare. Sumele strânse anul acesta de la partenerii privaţi (aşa cum au fost în fiecare din cele 7 ediţii) nu ar fi putut acoperi costurile relocării, cu tot ce însemna acest lucru.

Organizatorii cer scuze bucureştenilor şi sponsorilor pentru anularea evenimentului. "Ne cerem scuze faţă de bucureştenii care 7 ani la rând au fost alături de noi. A fost o plăcere să ne jucăm cu voi pe Kiseleff şi va mulţumim că aţi fost mii de oameni care vineri seara veneaţi încă înainte de ora 22:00 să ne ajutaţi să montăm echipamentele pe stradă, aţi fost mii care v-aţi jucat în nopţile toride până dimineaţa, aţi fost mii de familii cu care ne-am revăzut în fiecare sâmbătă şi duminică dimineaţa, jucându-ne cu copiii noştri tenis de masă, baschet, fotbal etc., aţi fost mii care aţi umplut şoseaua, până la refuz uneori, în după-amiezile de sâmbătă. Ne cerem scuze Partenerilor şi le mulţumim că au fost alături de noi. Şi celor de anul acesta şi celor din anii trecuţi. Datorită vouă am putut organiza un eveniment unic şi gratuit pentru bucureşteni, am putut organiza cea mai mare stradă de sport din România în Bucureşti. În încheiere, ne-am dori sincer ca Via Sport să fie singurul eveniment anulat din cauza acestor "lucrări edilitar-gospodăreşti", se arată în comunicatul organizatorilor Via Sport.