Acuzaţii grave: Suspiciuni de fals intelectual la CCR - falsificarea vorbelor unui procuror

Probleme mari la Curtea Constituţională. Procurorul Cosmin Grancea, care a pledat pentru respingerea excepţiei "Bombonica" în urma căreia CCR a impus un prag pentru abuzul în serviciu, reclamă că i-au fost distorsionate vorbele în decizia publicată ulterior.
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Controversata Decizie 392/2017, prin care Curtea Constituţională şi-a arogat prerogative de legiuitor şi a impus introducerea unui anumit nivel al prejudiciului, celebrul prag, pentru ca abuzul în serviciu să aibă caracter penal, pare să nu-şi fi epuizat misterele şi mai ales potenţialul de ilegalitate, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu de la Ziare.com.

În cadrul şedinţei publice a CCR din 6 iunie, când a fost dezbătută excepţia "Bombonica", Ministerul Public a fost reprezentat de procurorul Cosmin Grancea, care a pledat pentru respingerea excepţiei. Spusele procurorului, la fel ca punctele de vedere ale oricăreia dintre instituţiile sau persoanele cu interes într-o cauză, trebuie redate apoi în decizia care se publică în Monitorul Oficial.

Ministerul Public i-a confirmat jurnalistei, în urma unei solicitări formulate în baza Legii 544/2001, că procurorul a solicitat corectarea unor greşeli din Decizia 392: "Domnul procuror Cosmin Grancea a formulat o cerere de îndreptare a erorilor şi omisiunilor cu privire la susţinerile procurorului cu prilejul soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate care a făcut obiectul dosarului nr. 1328 D/2017 al Curţii Constituţionale".

Cu alte cuvinte, procurorul Grancea reclamă că, aşa cum a fost ea publicată în Monitorul Oficial şi pe site-ul CCR, redactarea deciziei i-a distorsionat vorbele, fie că i-au fost "puse" vorbe în gură, fie că anumite susţineri ale sale au fost cenzurate.

Procurorul Grancea a refuzat categoric o discuţie pe această temă, însă surse judiciare afirmă că distorsiunea este atât de gravă încât în conţinutul cererii sale procurorul Grancea a arătat că o prestaţie ca aceea care îi este atribuită în conţinutul deciziei ar fi descalificantă profesional pentru domnia sa.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne