Acuzat de corupţie, Blaga şi-a dat demisia din fruntea PNL. Nu mai candidează nici la Senat

La foarte scurt timp după ce a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că a luat mită 700.000 de euro, Vasile Blaga a anunţat că îşi dă demisia din fruntea PNL.
Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Acuzat de corupţie într-un nou dosar penal aflat pe masa procurorilor DNA, Vasile Blaga a anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL.

"În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac.

Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an", a transmis Vasile Blaga.

De altfel, liderul demisionar al liberalilor l-a informat pe preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, că nu îşi va mai depune candidatura pentru un nou mandat de parlamentar.

Vasile Blaga a fost pus sub urmărire penală miercuri pentru trafic de influenţă, presupusele fapte fiind comise pe vremea când era secretar general în PDL, au anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne