Acord de parteneriat semnat între asociaţiile primarilor români şi moldoveni

Semnarea acordului de parteneriat între AOR şi CALM
Semnarea acordului de parteneriat între AOR şi CALM (facebook.com / AOR)

Între Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi Congresul Aleşilor Locali din Republica Moldova (CALM) a fost semnat luni 26 februarie, la Târgu Ocna, România, un acord de parteneriat.

Preşedintele AOR, Mădălin Ady Teodosescu, primar al oraşului Balş, alături de preşedintele executiv AOR, Chiriţă Ionel, i-au întâmpinat pe primarii din România şi Republica Moldova care participă la programul de bune practici demarat de AOR, în parteneriat cu CALM.

La schimbul de experienţă participă din România primarii oraşelor Balş, Odobeşti, Cugir, Seini, Sacueni, Tg.Ocna, Filiaşi, Tasnad, Geoagiu Băi, Drăgăneşti Olt şi Bucecea, iar din Republica Moldova, Floreşti, Cricova, Bucovăţ, Edineţ, Făleşti, Cimişlia, Costeşti.

În cadrul Consiliului Director AOR de la Tg. Ocna, prezidată de preşedintele asociaţiei, Mădălin Ady Teodosescu, participă ca invitat special ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, alături de partenerii din CALM.

"Îmi doresc să îi considerăm la fel de importanţi pe toţi românii noştri, fie că vorbim de cei care trăiesc în comunităţile istorice, fie din diaspora. Relaţiile noastre cu Republica Moldova stau sub auspiciile bilaterale, într-un proces continuu de colaborare”, a declarat Natalia Elena Intotero.

În perioada 28 februarie - 2 martie, primarii din Republica Moldova vor merge în vizită la primarii din oraşele româneşti care s-au înscris în proiect, pentru a vedea cum funcţionează administraţia locală, notează jurnal.md. Pe baza principiului reciprocităţii, primarii români urmează să viziteze localităţile partenere din Republica Moldova.

"Relaţiile dintre România şi Republica Moldova trebuie să treacă graniţele, fizice sau virtuale, să uite de geo-politică, de interese meschine, iar Anul Centenarului Marii Unirii este un prilej potrivit şi special pentru a ne uni şi noi", a menţionat Mădălin Ady Teodosescu.

În cadrul reuniunii urmează să se discute pe tema modificărilor Codului Administraţiei Locale şi Codului Finanţelor Publice, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai Ministerului Finanţelor Publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe