Maia Sandu, despre Raportul UE: Guvernarea RM ia nota 2 la toate capitolele. Eşecul se vede şi de la Bruxelles

Guvernarea RM înlocuieşte propaganda externă cu cea locală, ceea ce este în totală opoziţie cu recomandările UE ce ţin de libertatea mass-media din ţară, constată Partidul Acţiune şi Solidaritate.
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova
Maia Sandu, preşedinta formaţiunii politice PAS din R. Moldova (facebook.com/pas)

Potrivit unui raport al Consiliului Uniunii Europene, autorităţile Republicii Moldova au restanţe serioase la capitolele reformării în domeniile justiţiei, sistemului electoral, libertăţii presei. De asemenea, instituţiile europene constată lipsa de rezultate concrete în combaterea corupţiei la nivel înalt.

Consiliul de Miniştri al UE reaminteşte tuturor celor care încearcă să-şi asigure legitimitate şi capital politic pe spatele bunăvoinţei Uniunii Europe că sprijinul UE pentru Republica Moldova este ghidat de obiectivul îmbunătăţirii tangibile a nivelului de viaţă al cetăţenilor.

În context, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) atenţionează că UE cere autorităţilor moldovene să asigure o anchetă imparţială şi cuprinzătoare în dosarul miliardului, indiferent de orice afiliere politică, însă guvernarea ”se face că plouă”, protejându-l în continuare pe „copilul de aur” (Ilan Şor n.r.) al politicii moldoveneşti lăsându-l să cheltuiască în voie banii furaţi cu cinism din cea mai săracă ţară din Europa.

Totodată, PAS notează că în prezent guvernarea înlocuieşte propaganda externă cu cea locală, ceea ce este în totală opoziţie cu recomandările instituţiilor europene ce ţin de libertatea mass mediei din Moldova.

Preşedinta PAS, Maia Sandu, susţine că eşecul guvernării de la Chişinău este resimţit în fiecare zi de cetăţeni, dar se vede foarte clar şi de la Bruxelles. În loc să ia măsuri urgente cu privire la avertismentele UE, guvernarea ignoră toate semnalele de alarmă şi continuă să distrugă şansele de prosperitate ale cetăţenilor. ”Nota 2 la toate capitolele!”.

În concluzie, PAS menţionează că nu mai e un secret pentru nimeni că guvernarea Plahotniuc-Dodon a luat întreaga Moldova drept ostatic, camuflându-se în oponenţi geopolitici, iar după culise continuând să prădeze cu nesaţ sărăcia cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe