A venit şi plângerea penală: "Mitralieră", acuzat de instigare la violenţă după ce i-a ameninţat pe protestatari

Asociaţia ProDemocraţia club Braşov îl acuză pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu de instigare la violenţă şi anunţă că va depune plângere penală pe numele acestuia.
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu (Epoch Times România)

Declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu, politician care după protestul din 10 august îi ameninţa pe protestatarii din Victoriei că, dacă nu se potolesc, vor fi călcaţi în picioare, au stârnit valuri de indignare printre români. Şi nu doar atât ci şi reacţii concrete, în plan juridic. Astfel, Asociaţia ProDemocraţia club Braşov anunţă că a decis depunerea unei plângeri penale pe numele celebrului deputat "mitralieră".

„În urma declaraţiilor online de sâmbătă 11 August 2018, făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu pe contul lui de Facebook, ce este considerat spaţiu public, prin care instigă direct la violenţă, Asociaţia ProDemocraţia club Braşov a decis să depună o plângere penală împotriva dânsului la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 206 şi art. 368 Cod penal”, a transmis asociaţia printr-un comunicat de presă citat de Digi24.ro.

Prodemocraţia club Braşov îl acuză pe Cătălin Rădulescu de ameninţare şi de instigare publică şi transmite că, prin depunerea plângerii penale, doreşte să atragă atenţia „că astfel de discurs venit din Parlament este de netolerat, iar oricine îl foloseşte trebuie să răspundă”.

Reamintim că la o zi după protestul Diasporei spulberat cu gaze lacrimogene, grenade, bastoane, pumni şi picioare de jandarmi, Cătălin Rădulescu a ţinut să scrie pe Facebook că violenţele au reprezentat o tentativă de lovitură de stat, responsabili fiind liderii Opoziţiei, cu Iohannis în frunte. Mai mult, în stilul consacrat care i-a şi adus porecla de "mitralieră", Rădulescu i-a ameninţat pe protestatari - „Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare.”