A început cursa pentru şefia USR. Lupta se dă între Vlad Alexandrescu, Dan Barna şi Cristian Seidler

Vlad Alexandrescu, Dan Barna şi Cristian Seidler candidează pentru preşedinţia USR într-un congres extraordinar care a fost convocat după demisia lui Nicuşor Dan.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Vlad Alexandrescu, Dan Barna şi Cristian Seidler, parlamentari şi vicepreşedinţi ai Uniunii Salvaţi România, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al partidului, reiese dintr-un comunicat remis duminică de partidul înfiinţat de Nicuşor Dan.

"Procesul de depunere a candidaturilor s-a încheiat sâmbătă noapte, iar alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Braşov, într-un congres extraordinar care a fost convocat după demisia lui Nicuşor Dan. Fiecare candidat a înregistrat pe forumul intern al USR, pentru informarea membrilor şi dezbaterile interne ce vor urma în următoarea lună, biografia, o scrisoare de intenţie şi un proiect de program politic", a transmis USR.

Vlad Alexandrescu: Pentru un USR viu, puternic şi unit

"Programul meu are patru priorităţi: USR - un partid modern, puternic şi activ, deschis către agenda cetăţeanului; o doctrină politică bazată pe principii şi valori comune; conducerea partidului pe un drum comun şi decizii bazate pe reguli, principii şi valori; consolidare prin extinderea filialelor şi o manieră de lucru bazată pe echipe eficiente. Îmi doresc un partid unit, pregătit să lupte pentru apărarea democraţiei constituţionale în România, pentru responsabilitate şi integritate în viaţa politică şi administrativă. USR este şi va fi o forţă a opoziţiei la PSD şi o alternativă credibilă în politică românească."

Dan Barna: USR, de la mişcare politică la partid

"Obiective Generale pentru 2020: Să transformăm USR într-un partid capabil să guverneze, cu program de guvernare coerent şi realist şi resurse umane credibile şi competente pentru a guverna şi a conduce instituţii. USR trebuie să fie un partid pro european reprezentant asumat al componentei active şi modernizatoare a României, actor principal pe zona de centru dreapta, cu un deziderat electoral de 20%. Să consolidăm organismele interne care să asigure informarea şi accesul la decizie al tuturor membrilor pentru construirea USR ca partid modern cu proceduri şi mecanisme funcţionale de implicarea a membrilor în decizii şi antrenare în activităţi politice."

Cristian Seidler: Resetăm USR - Resetăm România

"Suntem ca partid politic într-un moment în care trebuie să dovedim inteligenţă politică şi unitate. Suntem ca ţară într-un moment crucial în care instituţiile fundamentale ale statului sunt atacate, corupţia e de prea mult timp o ameninţare naţională, iar problemele din economie devin din ce în ce mai mari. USR poartă speranţele unei părţi însemnate a electoratului şi avem un potenţial politic semnificativ. Doar împreună putem să convingem cât mai mulţi cetăţeni de valoarea politicilor noastre publice, de onestitatea şi bunul nostru simţ. Sunt convins că împreună putem deveni a doua forţă politică a ţării şi principalul partid de opoziţie, precum suntem în Bucureşti. USR este partidul care resetează România. Am început deja să facem asta."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne