Ziua 243. "Nu numai că suntem jefuiţi şi prost administraţi, dar ni se transmit mesaje din ce în ce mai obraznice"

Nu numai că suntem jefuiţi şi foarte prost administraţi, dar politicienii ne mai şi transmit mesaje din ce în ce mai obraznice. În momentul în care reprezentanţii noştri se dovedesc incapabili şi rău intenţionaţi, e momentul ca poporul să îi concedieze, au transmis "rezistenţii" din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Haideţi în Piaţa Victoriei, oameni buni, să împiedicăm dictatura nulităţilor, să apărăm statul de drept şi să contribuim la sfârşitului acestei epoci întunecate, a fost mesajul transmis poporului român, sâmbătă, de protestatarii #rezist, reveniţi din nou "la datorie" în faţa Guvernului.

"Dacă în ceea ce priveşte atacul actualei puteri şi o parte a opoziţiei asupra independenţei Justiţiei, lucrurile sunt clare, aş vrea să ne uităm şi la Educaţie, Energie şi Sănătate. În Sănătate avem aceeaşi mizerie şi directori politici, care dăunează grav, dar avem şi pacienţi care dau. La Energie avem un Ministru care nu alimentează şi nu ştie ce tarife sunt la carburnaţi, dar nici nu ştie ce impact avem odată cu creşterea carburanţilor. De Pop Liviu Marian ce să mai spunem? Este cel mai prost ministru pe care îl puteam avea la Educaţie. Ne dorim o şcoală altfel, dar este un dezastru", a afirmat un protestatar.

Potrivit manifestantului, liderul PSD Liviu Dragnea a avut grijă să aducă în Guvernul său doar "incompetenţi" şi ce este cel mai grav este că poporul nu reacţionează şi acceptă astfel de indivizi.

"Suntem un popor de oameni care nu mai au speranţă! Oameni inteligenţi, dar fără voinţă, fără curaj. O să fiu poate criticat, dar pe Facebook toţi sunt indignaţi iar când îi întrebi câţi au fost la vot şi câţi cred că putem schimba ceva, procentul arată foarte urât. Marţi este o altă zi în care trebuie să stăm "de şase" să ne apărăm ţara. Vă vine să credeţi că ne apărăm ţara de instituţiile statului? Eu vă invit să ieşim şi să le transmitem politicienilor că ţara suntem noi. Dragnea, Tăriceanu, Dorneanu, Tudose, Tudorel, aţi auzit?", a subliniat tânărul.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, o altă protestatară a atras atenţia că iese aproape zilnic în Piaţa Victoriei să-şi apere "credinţele", "rezistăm pentru credinţele noastre în Justiţie, stat de drept, o viaţă normală pentru noi şi pentru poporul acesta".

"Suntem puţini, dar ţinem aprinsă flacăra speranţei. Speranţa că "din inimi curate, România renaşte", cum scria pe pancarta unei doamne… M-am tot întrebat ce se întâmplă cu românii, de ce nu ies în stradă să îşi arate indignarea pe care o afişează în mediul virtual sau în discuţiile private. Probabil sunt în stare de şoc în faţa unei asemenea sfidări. Nu numai că suntem jefuiţi şi foarte prost administraţi, dar ni se transmit mesaje din ce în ce mai obraznice. Esenţial e însă nu că ei ne sfidează, nici măcar dezastrul pe care îl produc, ci faptul că îi putem concedia. Este energie irosită să te enervezi, trebuie acţionat. Nu te cerţi cu o slugă nemernică, prinsă în flagrant şi care tăgăduieşte evidenţa răspunzându-ţi obraznic. O concediezi pur şi simplu", a declarat o tânără.

Protestatara consideră că noi, românii, trebuie să devenim conştienţi de forţa noastră. Cetăţeanul este cel mai important într-un stat de drept, el îşi desemnează reprezentanţii să îl conducă dar, dacă aceştia se dovedesc incapabili şi rău intenţionaţi, trebuie schimbaţi cât mai repede.

"Haideţi să contribuim fiecare dintre noi la începutul sfârşitului acestei epoci întunecate - noaptea minţii şi a sufletului - duminică seara în Piaţa Victoriei. DNA-ul şi Parchetul General sunt ultimele redute în faţa dictaturii, iar în momentul de faţă sunt atacate tot mai insistent. E foarte greu să lupţi cu sistemul de unul singur pentru cineva (poporul român) care nici nu ştii dacă îşi (mai) doreşte asta. În această situaţie este Kovesi. Stiu şi eu cum e, pentru că anul trecut, după 10 ani, am câştigat un proces la CEDO cu statul român în legătură cu felul în care a instrumentat poliţia română un caz în care eram parte vătămată. Se poate, dar, cum am spus, a durat 10 ani. Asta înseamnă să lupţi aproape singur cu sistemul. Cred că nu va doriţi pentru voi şi copiii voştri încă 10 ani de coşmar… Ni se reproşează (pe reţelele de socializare) că prin proteste paşnice nu se obţine nimic. Nu-i adevărat. Arătându-ne susţinerea pentru DNA şi Procurorul General îi dăm acestei ţări o şansă să iasă din marasm. Dorim ca politicienii corupţi să fie cercetaţi şi judecaţi de instanţele de specialitate, nu să ne erijăm noi în judecători", a precizat tânăra.

Protest
Protest (Epoch Times)

Manifestanta a opinat că, având o justiţie independentă, cu siguranţă vor curge şi condamnările în rândul politicienilor corupţi şi se va restabili ierarhia valorilor morale.

"Se va face astfel mult prea aşteptata lustraţie. Statul de drept se va consolida şi vom putea începe reconstrucţia României - la nivel legislativ, economic, cultural etc. Ne vom putea ocupa de ecosistem. Fonduri se vor găsi, dacă recuperăm prejudiciile aduse statului în ultimii ani. Haideţi în piaţă, oameni buni, să împiedicăm dictatura nulităţilor şi să apărăm statul de drept! PS: Să vă îmbrăcaţi gros", a conchis protestatara.