"A devenit agresiv, m-a împins, mi-a rupt legitimaţia" - Deputat USR, brutalizat de un poliţist [video]

Un deputat USR a fost agresat de un poliţist local pentru că strângea semnături pentru iniţiativa "Fără Penali în Funcţii Publice". Incidentul s-a lăsat cu plângere penală pentru abuz, agresiune şi ultraj.
Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.08.2018

Inspirat de violenţa jandarmeriei din 10 august, un poliţist local din Rădăuţi a agresat echipa care strângea semnături pentru iniţiativa cetăţenească "Fără Penali în Funcţii Publice", a atras atenţia recent, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Prisnel.

"Am încheiat strângerea de semnături #fărăpenali de la Suceava în secţia de Poliţie din Rădăuţi cu o plângere penală împotriva poliţistului local Gavril Alexandru care ne-a agresat fizic şi verbal. Tocmai făcusem poza de dinainte de plecare în faţa Primăriei din Rădăuţi când un poliţist local a ieşit din clădire şi ne-a cerut autorizaţie să strângem semnături. I-am explicat că nu avem nevoie. Mi-a cerut să mă legitimez. Am scos legitimaţia de parlamentar. Mi-a smuls-o din mână şi a plecat cu ea în Primărie.

L-am urmat împreună cu colegii mei cu intenţia de a o recupera. Poliţistul local a devenit foarte agresiv, ne-a împins afară spunând că e domeniul primăriei, că programul s-a terminat la 16.00. Ne-a ameninţat, mi-a rupt legitimaţia, mi-a spus că mă loveşte. I-am spus tot timpul că e ultraj. El a refuzat să se legitimeze, a făcut-o doar după ce a sosit poliţia pe care am chemat-o prin 112", a povestit Prisnel.

Deputatul a făcut plângere împotriva lui şi şi-a exprimat speranţa că Poliţia Rădăuţi îşi va face datoria şi poliţistul local va plăti pentru abuz, agresiune şi ultraj.

"Totul s-a întâmplat în Primăria Rădăuţi condusă de primarul PSD Nistor Tătar", a ţinut să sublinieze Prisnel.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

Într-o postarea ulterioară, deputatul a precizat că hărţuirea cetăţenilor care deranjează partidul stat a devenit un fel de prioritate pentru Poliţia locală Rădăuţi.

"Poliţia Rădăuţi nu prinde hoţi, prinde doar criticii regimului Dragnea-Tătar. Cu doar o zi înainte de agresiunea împotriva mea, alţi voluntari #fărăpenali au fost hărţuiţi în târg la Rădăuţi. Colegul Ionuţ Agape încearcă zadarnic să le explice poliţiştilor locali ce spune legea pentru că pe ei nu interesează aplicarea acesteia, ci să împiedice exercitarea unui drept constituţional al cetăţenilor. Cetăţenii liberi sunt un pericol la adresa puterii abuzive şi discreţionare a PSD", a afirmat Prisnel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor