6,5 trilioane de dolari dispăruţi din Departamentul american al Apărării

Pentagonul, cunoscut pentru largheţea cu care îşi ţine contabilitatea, a uimit încă odată după ce un raport obscur a arătat că gaura din registrele celei mai mari armate din lume este halucinant de mare.
(Captură Foto)

Un raport de audit relativ obscur publicat de Biroul Inspectorului General al Departamentului american al Apărării primeşte pe neaşteptate multă atenţie din cauza implicaţiilor şocante: Pentagonul nu poate justifica unde au dispărut 6,5 trilioane de dolari din registrele sale contabile.

“Din nou, Biroul Inspectorului General a descoperit o gaură în Departamentul Apărării, în condiţiile în care lipsesc 6,5 trilioane de dolari”, conform website-ului ArmstrongEconomics.

Cu o zi înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, secretarul apărării Donald Rumsfeld a recunoscut că 2,3 trilioane de dolari au dispărut din bugetul Departamentului Apărării, într-o cinferinţă celebră de presă care poate fi lesne găsită pe internet.

După cum se ştie, a doua zi Pentagonul a fost lovit de "ceva", distrugând exact departamentul contabil. În urma atacului, Rumsfeld a declarat că este imposibilă continuarea anchetei pe care o declanşase oficial cu o zi înainte.

La 15 ani de la atacuri, se pare că gaura a crescut la 6,5 trilioane de dolari şi nu se opreşte aici.

Noul raport arată dispariţia ciudată unor înregistrări contabile din anul fiscal 2015.

Raportul publicat de Biroul Inspectorului General al Departamentului american al Apărării – intitulat “Army General Fund Adjustments Not Adequately Documented or Supported” – a urmărit să descopere dacă schimbările datelor din sistemele contabile ale Army General Fund în timpul anului fiscal 2015 şi declaraţiile financiare au fost “documentate şi susţinute în mod corespunzător”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe