5 ani de închisoare pentru un fost şef-adjunct al Inspectoratului Ecologic al Republicii Moldova

(facebook.com)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat luni, 4 noiembrie, că şeful-adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Constantin Crîşmaru, a fost condamnat de către Curtea de Apel Chişinău, la pedeapsa cu închisoarea pe un termen de 5 ani, pentru acte de corupţie.

În context, procurorii PCCOCS au precizat că acesta este învinuit de estorcarea a 25.000 lei de la reprezentantul unui agent economic, Crâşmaru urmând să fie scutit de audit ecologic. Dar funcţionarul a fost reţinut în flagrant delict, la 16 aprilie 2014.

„Decizia obţinută de procurorii PCCOCS vine după aproape 4 ani de examinări. Mai mult decât atât, tergiversarea procesului e doar un aspect al contextului examinării lui: în noiembrie 2018, însă, inculpatul a fost eliberat de răspundere penală de către Judecătoria Chişinău, sediul Centru.

Acum, pe lângă condamnarea la pedeapsa cu închisoarea, pe care o va ispăşi în penitenciar, oamenii legii i-au confiscat cei 25.000 de lei pe care i-a primit ca mită, iar judecătorii i-au impus o amendă de 300.000 lei şi l-au privat de dreptul să ocupe funcţii publice pe un termen de 8 ani. Sentinţa este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe