2014, Christine Lagarde şi cifra şapte [video]

Christine Lagarde
Christine Lagarde (TOSHIFUMI KITAMURA / AFP / GettyImages)

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Că tot începe cea de-a şaptea lună a anului 2014, m-am gândit că este oportun acum să aduc în discuţie unul dintre cele mai bizare discursuri ţinute de un oficial de clasă internaţională, recunoscut pentru ascuţimea minţii sale şi pentru disciplina de care dă dovadă la întruniri: directorul FMI Christine Lagarde

Deşi cuvântarea a fost ţinută pe 15 ianuarie 2014, în faţa unei audienţe strânse la Naţional Press Club din Washington DC, credem că a devenit oportun sa îl aducem în atenţia publicului, acum.

Cuvântarea dnei Lagarde, de la care toată lumea aştepta cifre care să ilustreze evoluţia economică globală în 2014, a ridicat sprâncene, deoarece a început cu o scurtă prelegere despre numerologie, un subiect ce pasionează mulţi alchimişti, ezoterişti, meta-fizicieni de toate gradele - şi în general căutători de ocult.

Odată ajunsă la microfon, Christine Lagarde, care a tocmai avusese un episod hilar în timpul prezentării panelului de către organizatori, a intrat direct în subiect:

“După cum vedeţi fac ce mi se spune [...]”.

“Vă voi testa cunoştinţele de numerologie, rugându-vă să vă gândiţi la cifra magică 7. Ok? Mulţi poate că ştiţi că şapte este o cifră deosebită pentru tot felul de teme, religii. Sunt convinsă că puteţi de asemenea să comprimaţi numere. Deci, dacă ne gândim la 2014 – spun 2014, ştergeţi zeroul, paisprezece – de două ori şapte. Mai departe. 2014 va fi special şi deosebit în multe moduri. Va marca cea de-a suta aniversare a Primului război Mondial, început la 1914. Va marca cea de-a şapte zecea aniversare – 70 – a conferinţei Bretton Woods care a marcat practic fondarea FMI. Va fi de asemenea cea de-a 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului. Va marca 7 ani de la şocul financiar care a devenit cea mai mare calamitate economică de după Marea Depresiune”.

Discursul Doamnei de Fier a Economiei Mondiale începe la 6'36 pe materialul video asociat articolului.