Partidul de guvernare din Coreea de Sud a câştigat alegerile legislative

Membri ai partidului conservator Saenuri.
Membri ai partidului conservator Saenuri. (Chung Sung-Jun / Getty Images)

Partidul de guvernare din Coreea de Sud a câştigat alegerile legislative de miercuri, obţinând 152 de mandate din totalul de 300, relatează BBC News.

Partidul conservator Saenuri a pierdut, totuşi, 13 mandate faţă de legilativul anterior.

Pe locul doi, cu 25 de mandate mai puţin, se află Partidul Unit Democratic (DUP). Anterior, formaţiunea de opoziţie era favorită în sondaje.

Un oficial din DUP, Park Sun-sook, a admis înfrângerea şi şi-a cerut scuze din partea susţinătorilor pentru că i-a "dezamăgit". "DUP nu a reuşit să transforme apelurile publice pentru a pedepsi (...) partidul de guvernare în realitate", a adăugat ea.

Rata de participare la scrutin a fost de 54,3%, faţă de 46,1% în urmă cu patru ani, potrivit autorităţile electorale.

Preşedintele Lee Myung-bak a declarat într-un comunicat că populaţia a făcut "alegeri înţelepte".

Scrutinul a fost considerat un test cheie pentru liderul ţării, înainte de prezidenţialele de la sfârşitul acestui an.

"Guvernul va face tot ce îi stă în putere pentru a avea grijă de afacerile statului şi viaţa oamenilor obişnuiţi, în mod stabil, şi pentru a implementa politici în beneficiul intereselor naţionale şi viitorului", a spus Lee.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe