Emailuri false din China cauta sa discrediteze Falun Gong

Ottawa - oficialii din guvernul canadian si ONG-uri au declarat ca au primit emailuri false care pretind ca sunt din partea practicantilor Falun Gong. Unele emailuri sunt absurde, iar unele chiar ii ameninta pe destinatari.

Un email recent a folosit in mod fraudulos numele unui practicant Falun Gong, dar adresa IP era din provincia Hebei, China. Mesajul incepea cu "Am nevoie de ajutorul dv." si era trimis catorva membri ai parlamentului, cat si unor membri ai consiliului municipal din Ottawa, nominalizatilor la Premiul Nobel pentru Pace si altor personalitati canadiene proeminente care si-au exprimat sustinerea pentru Falun Gong.

Un numar de destinatari au retrimis emailurile la Asociatia Falun Dafa (AFD) din Canada. AFD a declarat ca mesajele nu corespund principiilor Falun Gong si au ca scop discreditarea reputatiei Falun Gong.

Wayne Marston, un membru al parlamentului canadian, a primit un asemenea email fals si l-a trimis la AFD.

Marston a afirmat ca a fost deranjat de faptul ca cineva a furat numele practicantilor si trimite emailuri iritante publicului din Canada.

"Inteleg ca Falun Gong este bazat pe o cultura antica de cultivare ... Chiar mai rau, acest tip de material, care este scris cu ura, a fost trimis in numele unei organizatii de care nu apartine", a declarat Marston pentru AFD in 26 iunie.

Fostul MP si Secretar de Stat, David Kilgour precum si avocatul proeminent de drepturile omului, David Matas - ambii nominalizati la Premiul Nobel pentru Pace si autorii cartii Recoltare Sangeroasa (Bloody Harvest), care documenteaza uciderea practicantilor Falun Gong pentru organele lor - au declarat si ei ca au primit asemenea mesaje.

Kilgour declara ca emailurile erau irationale, fanatice si chiar amenintatoare.

Matas a declarat pentru The Epoch Times ca a primit multe emailuri de acest gen incepand din liuna aprilie. Emailurile amenintau ca daca Matas nu practica Falun Gong, el si familia sa vor suferi consecinte teribile, iar daca nu raspunde la email, va avea parte de "dificultati si mari suferinte". Matas si-a exprimat de asemenea speranta ca aceasta este ultima incercare a regimului chinez de a discredita Falun Gong.

"Vad ca acesti oameni pretind ca sunt practicanti Falun Gong. Poate ca Partidul crede ca pot pacali oamenii cu acest gen de tehnica" - David Matas.

"Vad ca acesti oameni pretind ca sunt practicanti Falun Gong. Poate ca Partidul crede ca pot pacali oamenii cu acest gen de tehnica", a declarat Matas.

Oficialii de guvern si VIP-urile din SUA, Franta, Norvegia, Australia, Noua Zeelanda au primit de asemenea acest gen de emailuri in ultimele luni.

Dai Gongyu, o purtatoare de cuvant pentru Asociatia Falun Dafa din Canada a declarat pentru The Epoch Times la telefon ca de cand Partidul Comunist Chinez a inceput sa persecute Falun Gong pe scara larga in 1999, a incercat diferite numeroase cai de a discredita Falun Gong in strainatate. In trecut, diplomatii chinezi trimiteau mesaje directe politicienilor occidentali, raspandind minciuni si ura pentru Falun Gong. Dar pe masura ce occidentalii au aflat de adevarata situatie a Falun Gong, regimul chinez a realizat ca acea metoda nu mai functiona, asa ca acum se dau drept practicanti Falun Gong si incearca sa discrediteze reputatia Falun Gong prin acest gen de emailuri urate.

"Principiile Falun Dafa sunt Adevar, Compasiune si Toleranta. Practica este in intregime voluntara. Noi nu amenintam si nu speriem oamenii pentru a-i determina sa practice Falun Dafa. Cei care sunt la originea acestor emailuri cu siguranta ca nu sunt practicanti Falun Gong", a declarat Dai.

David Matas, care a primit amenintari cu moartea pentru munca sa prin care expune recoltarea fortata de organe de la practicanti Falun Gong comisa sistematic de catre statul chinez, a declarat intr-un interviu acordat anterior pentru The Epoch Times: "Cred ca de-a lungul anilor, persecutorii nu raman fixati pe aceasi tehnica de persecutare, dar raman fixati in ideologia persecutiei. Tehnicile lor se schimba pentru a se adapta rezistentei. Ceea ce vad ei este ca ceea ce au incercat in trecut nu a mers, asa ca incearca noi metode".

Dai a cerut de asemenea canadienilor sa raporteze aceste emailuri la FDA din Canda si la departamentele locale de politie, pentru ca politia sa le investigheze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe