19 ONG-uri cer reanalizarea numirii lui Marius Bostan

Mai multe organizaţii ale societăţii civile solicită reanalizarea propunerii lui Marius Bostan pentru funcţia de ministru al Societăţii Informaţionale, arătând că acesta susţine site-ul inliniedreapta.ro, "ce promovează un discurs al urii, profund discriminatoriu".
Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş. (Epoch Times)

Organizaţiile semnatare susţin că unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului Guvern este să nu fi promovat şi să nu promoveze un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.
 width=

Epoch Times vă prezintă scrisoarea adresată premierului Dacian Cioloş şi parlamentarilor, de către reprezentanţii societăţii civile:

”Stimate domnule prim ministru desemnat Dacian Cioloş,

Stimaţi parlamentari,

Vă atragem atenţia asupra desemnării dlui Marius Raul Bostan pentru poziţia de Ministru al Societăţii Informaţionale. Conform mai multor surse (menţionate în articolul Extrema dreaptă are ministru), acesta este un susţinător al site-ului www.inliniedreapta.ro, o platformă ce promovează un discurs al urii profund discriminatoriu.

Desemnarea dlui Bostan în guvernul dvs. vine în contradicţie cu valorile şi cerinţele formulate de către organizaţiile semnatare ale scrisorii din data de 9 noiembrie 2015, unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern fiind că nu a promovat şi nu promovează un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Vă solicităm, aşadar, re-analizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menţionate mai sus în cadrul audierilor şi să ceară clarificarea legăturilor sale cu platforma În Linie Dreaptă.

Semnează :

Alături de Voi Iaşi

Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni – ANBCC

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate ARCEN

Academia de Advocacy

Activewatch

Agenţia de dezvoltare comunitară Împreună

Asociaţia Funky Citizens

Asociaţia Romani Criss

Centrul pentru Jurnalism Independent

CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică

Civitas Politics

Centrul Parteneriat pentru Egalitate

Confederaţia Caritas România

Fundaţia Comunitară Bucureşti

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Fundaţia pentru o Societate Deschisă

Grupul pentru Democraţie Participativă Plenum

Societatea Academică din România”

Reamintim că Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Cioloş, este în prezent administrator la Telekom România, numit din partea Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne