164 de automobile au fost donate sectoarelor de poliţie din R. Moldova

164 de automobile care vor ajunge în 37 de Inspectorate de Poliţie
164 de automobile care vor ajunge în 37 de Inspectorate de Poliţie (gov.md)
Epoch Times România
05.11.2014
Uniunea Europeană a donat miercuri 164 de automobile de serviciu pentru sectoarele de poliţie şi serviciile de patrulare din cadrul a 37 de Inspectorate de Poliţie teritoriale.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a declarat că această acţiune va spori mobilitatea poliţiei din mediul rural, astfel incât să „fie redus la maxim timpul de intervenţie”.

„Poliţia are două mari obiective, de a reduce timpul de reacţie la 15 minute de la o solicitare şi de a creşte încrederea cetăţenilor în organele de drept. Sperăm ca prin acţiunea de astăzi, vom atinge ambele obiective”, a afirmat Recean.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a menţionat că această donaţie reprezintă încă un pas spre modernizarea instituţiilor din Republica Moldova.

„Vreau să cred că această investiţie în condiţiile de muncă ale poliţiştilor va genera rezultate pozitive şi va creşte încrederea cetăţenilor în instituţiile statului”, a declarat Leancă.

La rîndul său, şeful Delegaţiei UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a menţionat că donaţia „este o măsură concretă în procesul de transformare a unei instituţii în serviciul cetăţenilor” şi că „încrederea populaţiei faţă de poliţie este un element-cheie pentru o societate funcţională pe deplin”.

Cele 164 de automobile, de model „Dacia Duster”, reprezintă o donaţie din partea UE în sumă de 29 milioane de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor