15 morţi în urma unor inundaţii puternice în Iran

Inundaţiile provocate de ploile fără precedent de pe cuprinsul Iranului au provocat cel puţin 15 morţi, susţine mass media iraniană.
Inundaţiile au lovit oraşul Lamerd din provincia iraniană sudică Fars, 12 noiembrie 2015.
Inundaţiile au lovit oraşul Lamerd din provincia iraniană sudică Fars, 12 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Conform rapoartelor de joi, a fost confirmată moartea a 13 persoane după ce inundaţiile neaşteptate, declanşate de ploile torenţiale, au lovit mai multe zone din provincia sudică Hormozgan.

Guvernatorul provincial Jasem Jaderi a declarat că printre victime sunt membrii unei familii de 5 persoane care se aflau într-o maşină şi o altă persoană care a murit într-un incident separat în oraşul Rudan, situat la aproximativ 100 km nord de capitala provincială Bandar Abbas. Totodată, o persoană a fost ucisă în apropierea oraşului Minah, în timp ce alta şi-a pierdut viaţa în Bandar Abbas.

Jaderi a declarat că alte 5 persoane s-au înecat în timp ce se aflau într-un feribot de lemn în apropierea staţiunii Kish.

Între timp, oficialii din provincia sudică Kerman au declarat că o fetiţă de 11 ani a fost ucisă în districtul Manujan. Aparent, ea a fost blocată sub dărâmăturile casei sale, distrusă de ploile puternice.

Ploile torenţiale au afectat şi provinciile Ilam, Kermanshah şi Lorestan în vestul Iranului, unde au murit 8 oameni în urmă cu două săptămâni. Pagube materiale au fost de asemenea raportate în provinciile sudice Fars şi Bushehr, în provincia estică Khorasan Razavi şi în provincia Yazd. Oficialii au declarat că o persoană a fost ucisă şi altele 3 încă sunt date dispărute în Taybad, un oraş localizat în apropierea graniţei afgane.

Iranul se aşteaptă la o iarnă relativ umedă, în condiţiile în care prognozele meteo internaţionale sugerează că Orientul Mijlociu se pregăteşte pentru un eveniment meteo de tip El Nino ce nu a mai fost văzut în regiune din 1950.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe