Inundaţiile masive în Carolina de Sud soldate cu 8 morţi

Statul american Carolina de Sud a fost lovit de inundaţii masive, care au transformat unele zone în adevărate lacuri. Administraţia Obama a declarat starea de urgenţă şi localnicilor li s-a cerut sa stea în casele lor.
Inundaţii masive în Carolina de Sud, 4 octombrie 2015
Inundaţii masive în Carolina de Sud, 4 octombrie 2015 (Sean Rayford/Getty Images)

Ploile torenţiale continue din statul american Carolina de Sud au cauzat duminică inundaţii majore, transformând unele suburbii ale oraşului Charleston în lacuri şi forţând autorităţile să desfăşoare sute de operaţiuni de salvare în întregul stat, conform Business Insider.

“Este un record. Nu a mai avut loc o ploaie precum acestea în întreaga istorie a oraşului”, a declarat duminică dimineaţă primarul din Charleston, Joe Riley.

Ploile din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică au inundat autostrăzile de pe coasta Carolinei de Sud, între Charleston şi Georgetown, a declarat National Weather Service.

Preşedintele american Barack Obama a declarat sâmbătă starea de urgenţă în Carolina de Sud, punând la dispoziţia autorităţilor locale fondurile federale de urgenţă.

Oficialii locali ai departamentului de urgenţe au cerut rezidenţilor să rămână în casele lor şi să evite zonele cu apă stătută. Rezidenţilor li s-a cerut, totodată, să fie pregătiţi să acţioneze la apelurile venite din partea autorităţilor.

Oraşul Georgetown a fost, de asemenea, acoperit în mare parte de apă, a declarat şeful Departamentului local de pompieri, Joey Tanner.

În plus, autorităţile din Georgetown au declarat că oamenii sunt scoşi din casele lor cu bărcile.

Apa a avut o adâncime de 1,5 metri pe unele străzi, a declarat Dave Loewenthal, meteorolog la National Weather Service în Wilmington, Carolina de Nord.

Până la ora actuală, cel puţin 50 de oameni au primit adăpost şi se estimează că numărul lor va creşte. Au fost raportate, de asemenea, câteva incendii, după ce apa a ajuns la circuitele electrice ale unor clădiri, şi au avut loc cel puţin două scurgeri de gaz.

Inundaţiile au lovit şi capitala statului Columbia, precum şi districtele Richland şi Lexington, precum şi câteva zone în apropiere de Greenville.

Conform ziarului The Guardian, cel puţin 8 oameni au murit în accidente provocate de aceste ploi şi inundaţii, inclusiv un trecător, care a murit când un copac a căzut pe maşina sa.

Peste 100 de oameni au fost salvaţi în districtul Richland din autovehiculele lor, după ce au încercat să circule pe drumurile inundate, conform autorităţilor din districtul Richland.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe