Iarna în Dolomiţi

Pasul Rolle, Trento, Pasul Rolle Pass Situat la 1.980 metri deasupra nivelului mării este un punct de atracţie foarte puternic pentru iubitorii de schi alpin.
Pasul Rolle, Trento, Pasul Rolle Pass Situat la 1.980 metri deasupra nivelului mării este un punct de atracţie foarte puternic pentru iubitorii de schi alpin. (Marius Iacob - Epoch Times Romania)

Dolomiţii, numiţi şi Munţii Palizi (Monti Pallidi / Dolomiţi în italiană), sunt un lanţ de grupuri muntoase din Alpii Orientali italieni, la sud de principalul lanţ alpin, între Veneto, Trentino-Alto Adige şi Friuli, între provinciile Belluno, Bolzano, Trento, Udine, Pordenone, Vicenza şi Verona, cu o parte inclusă şi în Austria (Dolomiţi di Lienz).

Printre zonele cele mai renumite ale Alpilor, Dolomiţii adăpostesc un parc naţional şi opt parcuri naturale, precum şi cea mai mare zonă de schi italiană (Dolomiţi Superski), fiind declaraţi la 26 iunie 2009, patrimoniu mondial al UNESCO.

Am ales de această dată să vă prezentăm imagini invernale din trei staţiuni turistice faimoase, ce se găsesc în Dolomiţi.

Passo Rolle

Situat la 1.980 metri deasupra nivelului mării, pasul Passo Rolle face legătura între San Martino di Castrozza şi celelalte văi Dolomite. Staţiunea este formată dintr-un mic centru locuit cu câteva hoteluri, restaurante, baruri şi magazine, la poalele magnificului amfiteatru Pale di San Martino, poarta de intrare în sud-vestul Dolomiţilor, un patrimoniu mondial UNESCO.

Zona, dominată de profilul inconfundabil al Cimon della Pala (3.186 m), este un punct de plecare excelent pentru plimbări, excursii şi plimbări cu bicicleta de vară. Printre cele mai cunoscute destinaţii menţionăm frumoasa Val Venegia, lacurile Colbricon şi Gândirea Hristos, accesibilă urmând călătoria cu acelaşi nume.

Datorită priveliştii inconfundabile a Cimon della Pala (3.186 m), cei 15 kilometri de pârtii de la Passo Rolle completează oferta zonei de schi şi sunt, fără îndoială, cele mai panoramice piste ale întregului arc alpin.

Cortina D 'Ampezzo

Cortina d’Ampezzo este un loc care se poate lăuda cu o istorie milenară şi o lungă tradiţie în turism. Astăzi priveşte spre viitor cu optimism şi datorită acordării Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2021 şi a Jocurilor Olimpice Milano-Cortina 2026.

Această staţiune turistică găzduieşte Turneul internaţional CORTINA WINTER POLO, o competiţie de polo călare pe zăpadă.

Evenimentul foarte aşteptat găzduit de Regina Dolomiţilor oferă un spectacol care merită a fi văzut, unde căderile abundente de zăpadă au creat o atmosferă uluitoare pentru persoanele care participă la competiţie.

Passo di Lavazé

Platoul Lavazé Pass, situat la 8 km de Varena, este unul dintre cele mai fascinante medii din Val di Fiemme din punct de vedere al peisajului.

În fiecare iarnă, altitudinea favorabilă (1.800-2.100 m) face ca traseele de schi de fond să fie practicabile din decembrie până în aprilie.

Platoul este, de asemenea, casă pentru un important centru de orientare-schi, care a găzduit competiţii de nivel mondial şi nu numai.

Text şi imagini by Marius Iacob - Epoch Times România