Castelul din Volta Mantovana

Panorama Castelului Volta Mantovana cu vederea celor două turnuri, Turnul Clopotnita in stânga şi Turnul cu ceas in dreapta.
 
Panorama Castelului Volta Mantovana cu vederea celor două turnuri, Turnul Clopotnita in stânga şi Turnul cu ceas in dreapta.   (Marius Iacob - Epoch Times)

Italia - Castelul din Volta Mantovana este o cetate veche din secolul XI, situată în centrul oraşului Volta Mantovana, în provincia Mantova, care păstrează neschimbată aspectul urban original, precum şi unele clădiri şi lucrări cu scop de apărare, inclusiv cele două turnuri.

Construit în jurul secolului al unsprezecelea, prin voinţa ducesei Matilde di Canossa, includea atât un zid înconjurător din piatră, cât şi unul plasat în interiorul cetăţii, pentru a asigura o bună apărare.

Castelul a trecut în posesia municipalităţii Mantova în anul 1185, apoi a familiei de principi Bonacolsi şi apoi în posesia familiei Gonzaga între 1368 şi 1450. Odată cu numirea sa, marchizul Ludovico III Gonzaga împreună cu soţia sa, Barbara din Brandenburg, au restructurat parţial castelul şi au construit la mică distanţă de acesta, Palatul Gonzaga-Guerrieri, care va deveni reşedinţa lor de vară.

Va prezentăm o serie de imagini din acest loc ce a păstrat farmecul vremurilor de altă dată.