Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii"

Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Clienţii prezenţi în hypermarketul Real Afi Palace Cotroceni au achiziţionat şi au donat alimente greu perisabile pentru proiectul "Banca de alimente pentru copii".

Margareta Pâslaru, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române, a donat drepturile de autor pentru CD-urile vândute în această zi în magazinul Crucii Roşii Române. Ea a declarat că "fiecare CD a fost dedicat din 1993 către radio, UNICEF, campaniei "Artişti pentru artişti" şi către Crucea Roşie Română.

"Am avut o colaborare foarte frumoasă cu Organizaţia Crucea Roşie Română şi mi-a făcut plăcere să particip la distribuirea de alimente la locuinţele beneficiarilor. Eu susţin mişcarea de voluntariat", a spus cunoscuta cântăreaţă.

La rândul său, vicepreşedintele Crucii Roşii Române Alexandru Bănică a afirmat că proiectul vine în sprijinul familiilor sărace cu mulţi copii.

"Această acţiune este dedicată în special copiilor pentru că din statistici reiese că aceştia suferă cel mai mult de foame", a subliniat vicepreşedintele Crucii Roşii Române.

La rândul său, Claudiu Gănţoiu, vicepreşedinte al Crucii Roşii Române, a făcut referire la faptul că la nivelul fiecărei filiale se întocmesc liste cu familiile defavorizate şi apoi sunt sprijinite de organizaţie.

El a mai menţionat că acest eveniment - "Banca de alimente pentru copii" - vine în sprijinul copiilor instituţionalizaţi şi al familiilor cu mulţi copii şi venituri reduse.

Actriţa Maria Buză a spus că orice eveniment care vizeză copiii trebuie să fie susţinut de orice persoană.

"E nevoie să susţinem Crucea Roşie, iar, în preajma unor evenimente aniversare cum este Ziua Copilului, este cu atât mai important să ne gândim la cei defavorizaţi pentru că orice acţiune care vine în sprijinul lor este binevenită", a subliniat actriţa pentru AGERPRES.

Daniel Iordăchioaie a apreciat că persoanele publice care pot fi formatori de opinie trebuie să sprijine aceste activităţi care ajută pe ceilalţi oameni şi pentru faptul că, prin exemplul lor, persoanele publice pot să-i împingă de la spate pe cei ce nu au în vedere acest lucru.

Corul Allegretto şi Margareta Pâslaru au încheiat evenimentul cu un minispectacol.

Pe 1 Iunie va fi organizată, ca în fiecare an, o distribuţie de jucării şi dulciuri la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", care se va face cu sprijinul cunoscutei soliste Margareta Pâslaru.

Crucea Roşie Română a lansat proiectul "Banca de alimente" pe 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Cu sprijinul populaţiei, care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Roşie Română, în cele 19 luni de funcţionare au fost colectate 251.739 de kilograme de alimente greu perisabile, dintre care 249.233 de kilograme de alimente au fost distribuite către beneficiari din întreaga ţară, iar 2.506 kilograme de alimente către comunităţile afectate de inundaţii.

Până în prezent, prin "Banca de alimente" au primit sprijin 37.989 de familii, dintre care 18.895 au primit pachete conţinând făină, ulei, zahăr, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse şi 19.094 de familii au primit bonuri de masă în valoare de 50 de lei fiecare.

În acest proiect, s-au implicat, la nivelul întregii ţări, 11.167 de voluntari, care au efectuat 90.050 de ore de voluntariat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură