NASA descopera 100 de noi planete asemanatoare Pamantului

Desen infatisand conceptul lui Kepler intr-un sistem solar distant
Desen infatisand conceptul lui Kepler intr-un sistem solar distant (prin bunavointa NASA / JPL-Caltech)
Helena Zhu
28.07.2010

In afara sistemului nostru solar, NASA a descoperit peste 100 de noi planete similare cu Pamantul, crescand din nou sperantele pentru cei care cauta viata extraterestra.

Agentia a declarat ca nava spatiala Kepler a adunat, timp de sase saptamani, date referitoare la peste 156,000 de stele in cautarea unor planete care le orbiteaza.

S-au descoperit cel putin cinci noi sisteme solare aflate in Calea Lactee, precum si 700 de entitati care ar putea fi noi planete, printre care 140 sunt considerate similare cu planeta noastra, avand o compozitie care ar putea sprijini dezvoltarea unor forme de viata simpla.

Inainte de raportul NASA, au fost descoperite aproximativ 450 de planete in afara sistemului solar, in ultimii 15 ani. Totusi, majoritatea par neospitaliere pentru formele de viata cunoscute si au temperaturi foarte ridicate de suprafata.

Sonda Kepler a fost lansata in aprilie 2009 si din luna iunie a ajuns in pozitia de monitorizare a spatiului din afara sistemului solar.

Nava are o misiune de patru ani pentru a examina structura si diversitatea sistemelor planetare in Calea Lactee. folosind o camera de 95 megapixeli.

"In timp ce ramane de facut un studiu complex, implicatia este ca multe sisteme planetare au planete multiple", a declarat William Borucki, cercetatorului principal al misiunii, pentru Mail Online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor