Parada Falun Gong marcheaza o persecutie lunga de 11 ani

Jack Phillips
25.04.2010

25 APRILIE ESTE O ZI IMPORTANTA PENTRU DREPTURILE SI DEMNITATEA UMANA

Onorand apelul Falun Gong din 25 aprilie 1999 la 11 ani de la acea zi

FLUSHING, New York — Peste 1.000 de practicanti Falun Gong au marsaluit prin cartierul Flushing din New York in cursul zilei de sambata, 24 aprilie 2010, pentru a cere o incetare a persecutiei vechi de 11 ani impotriva practicii de Falun Gong ce are loc in China.

Ziua de 25 aprilie marcheaza cea de-a 11 aniversare a zilei in care aproximativ 10.000 de practicanti Falun Gong s-au adunat pasnic la sediul conducerii chineze din Beijing, Zhongnanhai. Ei doreau eliberarea arestarii arbitrare a unui anumit numar de practicanti Falun Gong intr-o alta parte a tarii.

Mai multi speakeri la parada din Flushing au participat de asemenea la evenimentul din 25 aprilie de acum 11 ani. Dna Sui Hairong a fost acolo, si ea si-a amintit ca evenimentul a fost un “apel pasnic” care nu a atras actiunea politiei sau lupte.

Dupa inceperea persecutiei, ea a fost arestata si retinuta timp de sapte ani, timp in care a fost batuta si torturata, incluzand electrocutare cu bastoane electrice.

“Ei m-au torturat nu doar fizic, ci si spiritual”, a declarat ea.

La un moment dat, ea a fost inchisa in carcera timp de 24 de zile, unde a fost nevoita sa vizioneze non stop propaganda comunista la televizor, deoarece autoritatile comuniste urmareau sa o determine sa renunte la credinta ei in principiile de baza ale practicii de Falun Gong, Adevar-Compasiune-Toleranta.

In 25 aprilie 1999, nici un practicant Falun Gong nu si-a imaginat ce urma sa se intample doua luni mai tarziu — ca acea zi va duce la interzicerea si persecutarea practicii.

Premierul de atunci al Chinei, Zhu Rongyi, s-a intalnit cu reprezentantii Falun Gong in 25 aprilie 1999. El le-a spus ca el considera ca practicantii au fost tratati nedrept, asadar toata lumea s-a disperat in liniste, intorcandu-se la casele lor din diferite parti ale tarii.

Totusi, liderul de atunci al regimului chinez Jiang Zemin a avut idei diferite. Jiang a fost cel care a fost in spatele arestarilor ce au determinat practicantii sa vina in Beijing in 25 aprilie 1999, in primul rand. El a dorit sa distruga practica. In 10 iunie 1999 el a creat Biroul 610, o agentie de agenti ce activeaza in afara legii cu singurul scop de a eradica Falun Gong. Si in 20 iulie 1999, Jiang a interzis in mod public Falun Gong, declansand partea violenta a persecutiei.

“Biroul 610 este deasupra legii”, a declarat Zhi Yuanwang, presedinte al Organizatiei Mondiale pentru Investigarea Persecutiei Falun Gong, prezent la parada. Partidul Comunist Chinez este responsabil pentru uciderea a zeci de mii de practicanti Falun Gong, multora dintre ei recoltandu-le in mod fortat si pe viu organele.

Unul dintre motivele principale ale persecutiei este faptul ca Falun Gong, prin invataturile sale morale ce includ elemente din cultura traditionala straveche chineza, a ajutat si ajuta la procesul de revitalizare a acestei culturi — pe care regimul comunist chinez a incercat sa o distruga in totalitate pentru a putea controla intreaga constiinta a societatii chineze. Aceeasi tactica a fost folosita si in Romania, cand comunismul a atacat credinta, valorile morale si cultura romaneasca, incercand sa dezbrace poporul roman de constiinta sa, si astfel inlocuind golul creat cu ideologia ateista comunista.

Recoltarea fortata de organe de la practicanti Falun Gong in China a fost subiectul unui studiu de 4 ani ai avocatilor David Kilgour si David Matas si descris in cartea lor Recoltarea Sangeroasa: Recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong din China.

Dna Liu Yang a fost de asemenea la Zhongnanhai in 25 aprilie 1999.

“La acea vreme, apelul era simplu: protejati-ne pe baza Constitutiei”, a declarat ea. “Nu au existat slogane sau violente la evenimentul din 25 aprilie.”

Dupa ce inceperea persecutiei, ea a fost arestata in 9 ocazii separate, inainte sa fuga din China. Ea a fost batuta si torturata sever si cand a intrat in greva foamei pentru a protesta impotriva intemnitarii ei — singura cale de rezista care ii era la dispozitie — ea a fost hranita fortat, prin introducerea unor tuburi pe nas sau pe gura, o metoda ce poate cauza rani interne foarte severe si fiind una dintre cele mai raspandite cauze de deces in randul practicantilor Falun Gong intemnitati in lagarele de munca, de reeducare sau sectiile de politie si spitalele psihiatrice din China.

Fostul membru al Consiliului orasului New York, Tony Avela, un candidat la primarie in cadrul alegerilor de anul trecut din New York si un sustinator veteran al Falun Gong, a oferit cateva cuvinte de sustinere pentru eforturile practicantilor in China, precum si a celor din New York si restul lumii.

Cu doi ani in urma in luna mai, practicantii Falun Gong au organizat o parada in Flushing si au fost atacati de sustinatori chinezi ai regimului comunist ce purtau steaguri rosii si strigau slogane. Intr-un raport investigativ al ziarului The Epoch Times, a fost expus faptul ca acele multimi de chinezi au fost organizate de Consulatul chinez din New York.

Avela, care in prezent candideaza pentru Senat pentru Districtul 11, a declarat, “Am stat alaturi de voi cand au avut loc atacurilor impotriva practicantilor Falun Gong”, si apoi a numit persecutia din China o “rusine.”

“O rusine si mai mare este daca discriminarea are loc si in New York”, a adaugat el.

Redactorul sef al Epoch Times, John Nania, a declarat ca de la inceperea persecutiei impotriva Falun Gong, multe entitati media nu au raportat adevarata situatie.

“Majoritatea entitatilor mass media din lumea au fost restrictionate in abilitatea lor de a raporta asupra persecutiei impotriva Falun Gong”, a declarat el. “Mass media Partidului Comunist Chinez emite o cantitate enorma de propaganda.”

Multe companii media importante au interese de afaceri in China, si astfel se autocenzureaza, a declarat Nania.

Reporteri Fara Frontiere, o organizatie de monitorizare si sustinere a drepturilor mass mediei in jurul lumii, a declarat ca agentia de stiri de stat chineza, Xinhua, este “cea mai mare agentie de propaganda din lume.”

Falun Gong este o practica spirituala ce include meditatie, exercitii lente si invataturi morale bazate pe principiile universale ale Adevarului, Compasiunii si Tolerantei. Falun Gong s-a raspandit in peste 100 de tari si este practicat de milioane de oameni in jurul lumii, conform website-ului oficial al practicii, http://www.falundafa.org/ .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor