Liiceanu: Cum poţi să aştepţi să fii guvernat de un om care te-a furat?

Se încarcă player-ul...

Prezent la evenimentul de lansare a campaniei "Fără penali în funcţii publice", iniţiativă ce îşi propune strângerea a 500.000 de semnături pentru modificarea Constituţiei astfel încât infractorii să nu mai poată ocupa funcţii publice, filozoful Gabriel Liiceanu a subliniat faptul că românii au ajuns în situaţia paradoxală de a fi conduşi de cei ce îi fură, cauza fiind deficienţa de cultură moral-politică a societăţii.

În opinia scriitorului, actualii parlamentari vor respinge prin vot iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", ceea ce nu face demersul USR mai puţin necesar:

"Iniţiativa USR ce rost are? Are un rost foarte simplu, îi vor pune pe cei din Parlament să voteze că vor cu infractori în funcţii publice. Dar o vor face, vor vota. De ce? Pentru că pot. Deci cadrul lor legal le permite să ne ţină în această situaţie. Oameni care trebuie să dea legea de curăţire a Parlamentului în principal sunt cei care nu au interesul de a o da. Şi atunci sigura variantă este asta (...) E bine că există un partid care poate să polarizeze dorinţa, speranţa şi disperarea unei părţi din populaţia României pentru a opri răsturnarea lumii cu fundul în sus. Cum poţi să aştepţi să fii guvernat de un om care te-a furat? Singurul mod de a ieşi din cercul acesta vicios, vă spuneam, este presiunea politică ţinută pe aceşti oameni", a precizat Liiceanu.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale