Fără precedent. Protest al magistraţilor: "Am venit aici strict în interesul cetăţeanului!"

Se încarcă player-ul...

Numeroşi magistraţi au protestat luni, atât în Capitală, cât şi în alte oraşe ale ţării, nemulţumiţi că modificările Codurilor Panele îi vor lăsa pe procurori fără instrumentele legale pentru a trimite în instanţe infractorii, în timp ce Legile Justiţiei vor face din independenţa magistraţilor o amintire.

În Capitală, protestul tăcut a avut loc pe treptele Curţii de Apel Bucureşti, la final magistraţii aprinzând lanternele telefoanelor mobile, gest simbolic ce face trimitere directă la Revoluţia Luminii din Piaţa Victoriei, când sute de mii de oameni ieşeau contra OUG 13.

"Am venit aici strict în interesul cetăţeanului, nu neapărat pentru noi, pentru că noi ne facem datoria zi de zi, dar am vrea să fim lăsaţi să ne facem datoria ca până acum, iar instrumentele de care ne-am folosit până în prezent să înfăptuim justiţia să rămână la fel, astfel încât să putem să ne continuăm activitatea nestingheriţi. Noi suntem aici pentru nişte principii, pentru a putea face justiţie şi în primul rând pentru cetăţeni", a declarat procurorul Antonia Diaconu.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale