Zeci de mii de turişti vin cu nave de croazieră în Portul Constanţa. Care este cauza

Cazinoul din Constanţa.
Cazinoul din Constanţa. (wikipedia)

Anul acesta, numărul turiştilor străini care au venit în Portul Constanţa cu nave de croazieră l-a depăşit până în prezent cu peste 10.000 pe cel din anul 2013, înregistrându-se 64.500 de turişti, faţă de circa 54.000, câţi au acostat în Portul Constanţa anul trecut, transmite Mediafax.

”Dacă în anul 2013 aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat Portul Constanţa, în anul 2014, până la această dată, au sosit în jur de 64.500 de pasageri. Creşterea se datorează eforturilor conjugate ale CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, ale Asociaţiei Litoral – Delta Dunării şi ale autorităţilor locale, dar şi ale contextului politic nefavorabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croazieră să înlocuiască în itinerariul lor Portul Odesa cu Portul Constanţa”, precizează Asociaţia Litoral - Delta Dunării într-un comunicat.

Multe nave de croazieră care ajung în Portul Constanţa rămân cel puţin încă o noapte pe teritoriul României. Dacă avem în vedere naţionalitatea pasagerilor care ajung la bordul navelor de croazieră, cei mai mulţi sunt cetăţeni americani, francezi, italieni şi germani.

”Turismul de croazieră cu nave de pasageri în Portul Constanţa reprezintă o nişă cu un potenţial real spre care ne concentrăm atenţia în continuare. Portul Constanţa, oraşul Constanţa, dar şi România au de câştigat pentru că multe nave de croazieră nu vor mai face escală în Portul Odesa. În acest context, consider că România trebuie să îşi consolideze strategia de promovare a destinaţiilor româneşti, având în vedere situaţia politică actuală”, a afirmat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, în comunicatul de presă.

În ziua în care nava de croazieră acostează la Constanţa, turiştii au posibilitatea să viziteze litoralul românesc, pot face un popas la Murfatlar pentru a degusta vinuri, pot face croaziere de o zi în Delta Dunării, tururi arheologice şi la mânăstiri. Totodată, pot să cunoască tradiţiile şi obiceiurile româneşti, să vizioneze spectacole folclorice şi să ia un dejun tradiţional românesc.

“Astfel, se estimează că cei 64.500 de turişti sosiţi pe teritoriul ţării cheltuiesc în total peste şase milioane de euro în zilele în care navele sunt acostate în Portul Constanţa”, mai scrie în comunicatul de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură