Voiculescu: Liberalilor nu le pasă de cei cărora le cer votul. Noi vrem să protejăm pădurile, ei vor doar să fie ‘la butoane’

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, i-a acuzat pe liberali că nu le pasă de interesele românilor cărora le cer votul şi că nu urmăresc altceva decât să revină la “butoane” pentru alţi patru ani. În acest sens, co-preşedintele USR-PLUS a dat drept exemplu proiectul privind aşa zisul DNA al Pădurilor, care a fost atacat de Guvernul Orban la Curtea Constituţională.

„Ludovic Orban: ‘DNA-ul pădurilor nu are un text legislativ serios’. Facts: Parlamentarii PNL au votat legea în parlament. Apoi Guvernul PNL a atacat legea la CCR. Dacă textul avea nevoie de îmbunătăţiri, parlamentarii PNL puteau face propuneri în Parlament. Dacă textul avea nevoie de îmbunătăţiri, Guvernul PNL o putea face prin legislaţie secundară.

Dacă textul avea nevoie de îmbunătăţiri, nu văd cum trimiterea textului la CCR fără nicio discuţie cu iniţiatorii ar putea îmbunătăţi ceva. Interesul nostru este să protejăm pădurile. Interesul PNL, aşa cum tot repetă, este doar să câştige alegerile. Interesul PNL n-are nicio legătură cu interesul celor cărora le cer votul. Tot ce îşi doresc este să se întoarcă încă 4 ani ‘la butoane’ ca pe vremea PDL. Atât la nivel local cât şi central”, a susţinut fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Remarcile lui Voiculescu vin în contextul în care Guvernul Orban a sesizat Curtea Constituţională cu privire la legea de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, aşa-zisul “DNA al Pădurilor”.

Confruntat cu un val de acuzaţii din partea USR, premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că partidul condus de Dan Barna este interesat mai mult să „vândă slogane” şi nu să protejeze pădurile României.

„Credeţi că-i interesează dialogul? Pe ei îi interesează să vândă un slogan, o lozincă - 'oprim tăierea pădurilor prin DNA-ul pădurilor'. (...) Înfiinţarea unui DNA care să sancţioneze infracţiunile de mediu, infracţiunile silvice, a fost făcută fără niciun studiu de impact, fără niciun fel de analiză.

De exemplu, în lege scria următorul lucru: în termen de cinci zile de la adoptarea legii, toate dosarele întocmite de toţi procurorii de la toate parchetele din ţara asta, e vorba de vreo 2.600 de procurori, se predau către DNA-ul pădurilor, care nu se înfiinţează. Ca să înfiinţezi o instituţie îţi trebuie sediu, îţi trebuie infrastructura necesară pentru funcţionarea instituţiei. Îţi trebuie procurori, minimum 10, ca să funcţioneze, îţi trebuie judiciarişti. (...) Nu este un text serios.

Legea asta dacă intră în vigoare nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori, pentru că toate aceste dosare care sunt instrumentate de 2.600 de procurori din toată ţara trebuie predate către un parchet care nu există, care nu are personal, nu are sediu, nu are infrastructură, nu are posibilitate să angajeze”, a declarat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne