Vin alegerile. Firea mai dă nişte vouchere. Vrea să-i "stimuleze financiar" pe cei vindecaţi de Covid să doneze plasmă

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Intrată deja în campanie electorală, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, marţi, că va propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă. Mai exact, aceştia ar urma să primească tichete în valoare de 1.000 de euro.

Primăriţa ţine să precizeze în postarea pe Facebook dedicată acestui subiect că proiectul a fost scris chiar de ea, în colaborare cu medicii de la Administraţia Spitalelor şi vizează convingerea, prin mijloace materiale, a celor ce s-au vindecat de Covid-19 să doneze pentru a salva viaţa altor persoane.

Firea admite că legislaţia privind donarea nu prevede şi stimulente financiare, însă susţine că acum suntem într-o situaţie de excepţie.

Redăm postarea primăriţei:

"Soluţie salvatoare la două zile distanţă! Pacienţii cu forme grave de covid-19 au nevoie urgentă de transfuzii cu plasmă de la pacienţii vindecaţi, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30 000 de pacienţi trecuţi prin infecţia Sars-Cov2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate ţările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieţi.

S-au creat, deja, programe naţionale pentru stimularea donării de plasmă.

În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătăţii că pacienţii vindecaţi nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30 000 vindecaţi).

Am scris un proiect dedicat acestei nevoi stringente, împreună cu medicii de la Administraţia Spitalelor, pe care îl voi adaugă joi pe Ordinea de zi a Consiliului General.

În esenţa, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienţi trataţi să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuţii, argumente umanitare.

În plus, la acest efort vom adăuga şi un stimulent financiar în cuantum de 1000 de euro, sub forma tichetelor de masă şi/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar şi alte produse necesare.

Suntem în pandemie, deci într-o situaţie excepţională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislaţia privind donarea nu prevede şi stimulente financiare, acum suntem într-o situaţie de excepţie.

Prin urmare, este nevoie de o excepţie de la lege, pentru a salva cât mai multe vieţi!

Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice şi cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior : salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecţiei covid 19!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne