Video incredibil: viespe decapitată îşi „adună” capul şi zboară

Viespea decapitată
Viespea decapitată (Print screen YouTube)

Pare incredibil, dar este adevărat. În clipul video de mai sus putem vedea cum o viespe decapitată reuşeşte să-şi ia capul şi să zboare cu el între picioare.

Dar cum reuşeşte? O explicaţie poate fi faptul că aceste insecte nu au un creier normal în cap, ci un fel de creiere mici, conexiuni numite ganglioni, care se găsesc în unele zone ale corpului.

Ziarul Gizmodo explică faptul că aceste creiere mici fac ca, controlul asupra restului corpului să fie distribuit prin diferiţi ganglioni limfatici, inclusiv cei din organism. Această caracteristică determină ca viespea să rămână în viaţă fără cap pentru o vreme, permiţându-i chiar să zboare, după cum se arată în acest clip video. Va muri mai târziu de foame, deoarece nu se mai poate hrăni.

Clipul video: Reddit

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style