Victor Ponta despre reducerea TVA: "Preşedintele a zis da, cu 20% sunt în regulă"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după discuţiile avute la Cotroceni cu preşedintele Iohannis, că şeful statului a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, însă a precizat că îşi doreşte ca eliminarea taxei pe construcţii speciale şi a accizei să fie făcute "la o dată ulterioară", relatează B1 TV.

"Preşedintele a zis da, cu 20% sunt în regulă, cu celelalte chestiuni, haideţi să intre în vigoare, de exemplu cu taxa specială (taxa pe construcţii speciale - n.r.) sau cu acciza, de la o dată ulterioară. Eu nu le consider pe acelea esenţiale, ci TVA de 20% şi restul prevederilor. La fel şi guvernatorul, dar decizia aparţine Parlamentului", a declarat Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ponta a evitat un răspuns direct la întrebarea dacă discuţiile avute cu preşedintele s-au finalizat printr-o înţelegere. În schimb, Ponta a adăugat că au avut o discuţie telefonică cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care, reamintim, a criticat Codul Fiscal în forma elaborată de Guvern.

De asemenea, premierul a confirmat şi faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a avut o discuţie separată cu Klaus Iohannis, însă nu a dat detalii despre ce s-a discutat în cadrul întâlnirii.

Cu ocazia intervenţiei la România TV, Ponta a continuat să susţină, în pofida opiniei contrare a specialiştilor, că reducerea TVA este sustenabilă din punct de vedere economic.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni, pe agendă discuţiilor aflându-se priorităţile legislative din această toamnă, în cadrul acestei consultări instituţionale, inclusiv tema Codului Fiscal, se precizează în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne