Vicepreşedintele PLDM: Dodon refuză să semneze, PD demonstrează că nu are nevoie de el

Atâta timp cât poate fi suspendat, Dodon nu va fi demis, consideră Tudor Deliu, menţionând că demiterea ar putea chiar să-i ridice şi mai mult ratingul lui Dodon, fapt ce ar putea duce la realegerea acestuia.
Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon
Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon (The Epoch Times Romania)

În contextul suspendării preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, deja pentru a trei oară, preşedintele fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, a menţionat că nu cunoaşte în practica internaţională astfel de exemple când preşedintele ţării să fi fost suspendat pe o perioadă de câteva minute, iar semnarea unor decrete de desemnare a unor demnitari sau promulgare a unor legi să fie făcută de o altă persoană.

„Nu ştiu, dar mie mi se pare că aici este un joc dublu. Este un joc care e făcut între preşedintele Dodon şi dl Plahotniuc cu întreg Partidul Democrat. Unul zice că „eu nu vreau”, iar acesta zice că „dacă tu nu vrei, noi o să demonstrăm că putem fără tine”. Deci, unul vrea să pară că este faţă de cetăţeni corect, celălalt vrea să-i demonstreze totuşi că „noi ceea ce facem, o facem pentru cetăţeni”. Este un joc dublu care până la sfârşit nu aduce nicidecum plusvaloare Republicii Moldova”, a specificat Deliu într-un interviu pentru Europa Liberă .

Cu toate că multă lume, atât politicieni cât şi analişti politici au vorbit despre un impeachment asupra şefului statului, organizat de Partidul Democrat, vicepreşedintele PLDM consideră că acest lucru nu se va întâmpla, iar Dodon îşi va duce mandatul până la sfârşit, deoarece procedura de demitere a preşedintelui ţării este foarte complicată.

„Să nu uităm că el poate fi suspendat din funcţie, iar mai apoi demiterea se face prin referendum şi eu nu cred că ei vor ajunge până la aceasta, fiindcă nu cred că în urma referendumului Dodon să fie demis. Dar dacă ei vor proceda în aşa fel, eu cred că-i vor ridica şi mai mult ratingul lui Dodon, de aceea nu cred ca ei să meargă spre demitere şi, inclusiv în 30 de zile, aşa cum prevede legea, organizarea unui referendum pentru demitere. E un joc! Unul ne sperie cu Moscova, celălalt vrea să pară bun şi să-şi lustruiască imaginea în Europa, dar cetăţeanul nu are de câştigat în această situaţie”, a explicat Tudor Deliu.

Amintim că Igor Dodon a fost suspendat de către Curtea Constituţională la sfârşitul anului 2017, pentru numirea noului ministru al Apărării, Eugen Sturza, care a depus jurământ în faţa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu. Ulterior, chiar în primele zile ale anului 2018, Igor Dodon a fost suspendat de două ori, prima dată pentru a putea fi numiţi în funcţie noii miniştri propuşi de Partidul Democrat şi a doua oară pentru a fi promulgată legea cu privire la completarea Codului Audiovizualului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe