Viaţa a zeci de cai ameninţată de un conflict armată-proprietar

În jur de 60 de cai sunt victime ale unor neînţelegeri contractuale între MApN şi clubul de echitaţie Agroservice, căruia armata i-a concesionat un teren.
Cal
Cal (Pixabay.com)

Viaţa a zeci de cai de competiţie este pusă în pericol de un conflict contractual între MApN şi un investitor care a construit un club de echitaţie pe un teren concesionat de armată pe 30 de ani.

Pentru a grăbi evacuarea, clubul de echitaţie a fost debranşat de la utilităţi iar caii, mulţi dintre ei exemplare de concurs, au rămas fără apă şi fără posibilitatea de a fi hrăniţi corespunzător, relatează B1 TV.

Clubul de echitaţie Agroservice găzduieşte zeci de cai de rasă, mulţi dintre ei participanţi la competiţii prestigioase. Preţul unui astfel de exemplar începe de la 20.000 de euro şi poate depăşi cu uşurinţă 100.000 de euro.

Potrivit sursei citate, în timp ce MApN invocă nerespectarea condiţiilor contractuale, investitorul susţine că a respectat întocmai condiţiile din contract şi dă de înţeles că răzgândirea celor din MAPN ar avea în spate alte interese. Între timp, caii au de suferit căci apa era asigurată cu dozatoare automate, iar hrana trebuia şi ea dozată şi măcinată corespunzător, ceea ce necesită curent electric.

B1 mai arată că în conflict s-au implicat şi reprezentanţii unor asociaţii pentru protecţia animalelor, care ameninţă cu plângeri la parchet, dacă reprezentanţii Unităţii Militare nu vor rebranşa grajdurile la utilităţi, astfel încât animalele să nu mai aibă de suferit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne