Veteranii de pe Nistru au ajuns la anumite înţelegeri cu Guvernul, dar nu exclud reluarea protestelor

Protest al veteranilor de pe Nistru, la Guvern
Protest al veteranilor de pe Nistru, la Guvern (Epoch Times România)

În contextul acţiunilor de protest organizate luni 2 martie, în centrul Chişinăului, marţi dimineaţa a avut loc o şedinţă între veteranii participanţi la eveniment şi prim-ministrul Ion Chicu. Discuţiile ar fi vizat evaluarea eficienţei activităţii Consiliului naţional pentru problemele veteranilor şi reprezentativitatea lui.

„Avem scopul comun să edificăm un mecanism eficient, care să servească interesele veteranilor. Un grup de veterani a declarat că Consiliul pentru problemele veteranilor nu-i reprezintă. Vreau să înţeleg de ce, şi ce anume Consiliul nu reuşeşte”, a declarat premierul Chicu la începutul şedinţei.

Un grup de asociaţii şi veteranii neasociaţi au propus să fie creată o structură oficială în subordinea Guvernului, menită să gestioneze problemele veteranilor şi să asigure accesul egal la beneficiile destinate lor notează UNIMEDIA.

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost discutată necesitatea de a organiza o adunare generală a veteranilor, care să delege oameni pentru a fi angajaţi în viitoarea structură, astfel încât aceştia să le reprezinte cât mai bine interesele, totodată fiind abordat şi subiectul numărului mare de asociaţii ale veteranilor, ineficienţa mai multor asociaţii şi existenţa unor neînţelegeri între ele.

Astfel, s-a decis crearea unui grup de lucru, pe platforma căruia să fie antrenaţi reprezentanţi calificaţi ai veteranilor, urmând a fi elaborată schiţa modelului de organizare şi regulamentul unei structuri în subordinea Guvernului pentru problemele veteranilor.

Responsabil de crearea grupului de lucru a fost desemnat Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, primind un termen estimativ de 2 săptămâni pentru prezentarea structurii organizatorice şi a regulamentului.

Demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi nu a fost totuşi acceptată, motiv pentru care veteranii, participanţi la evenimentul din centrul Chişinăului, au menţionat că ar putea relua acţiunile de protest, doar că de data aceasta le vor organiza la sediul ministerului sau la domiciliul ministrului, a declarat pentru Radio Chişinău veteranul Nicolae Gârbu.

Amintim că sute de veterani ai conflictului armat din stânga Nistrului au protestat luni în faţa clădirii Guvernului, solicitând sprijin mai mare din partea autorităţilor, precum şi demisia ministrului de Externe. După acesta, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că „factologic, armata Federaţiei Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”.

Totodată, participanţii la eveniment, nemulţumiţi că prim-ministrul refuză să vină să discute cu ei, au blocat străzile centrale ale capitalei, paralizând transportul public, iar unul dintre protestatari a spart o uşă a instituţiei cu un buzdugan, iar acum acesta urmează să fie tras la răspundere penală de către organele de drept, pentru huliganism agravat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe