Vasile Blaga: Monica Macovei s-a exclus singură din partid

Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, conferinţă de presă
Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, conferinţă de presă (Epoch Times România)

Prin anunţul candidaturii sale la prezidenţiale, Monica Macovei „se exclude singură din partid”, a declarat miercuri preşedintele PDL Vasile Blaga, în cadrul conferinţei de presă ce a urmat primei şedinţe a Consiliului de conducere al ACL.

Comentând decizia fostului Ministru al Justiţiei de a candida la preşedinţie, preşedintele democrat-liberalilor a afirmat că, anunţându-şi candidatura, Macovei s-a pus singură în afara partidului:

"Noi nu dăm afară pe nimeni din Partidul Democrat Liberal (...) în momentul în care ai o candidatură în afara partidului, automat te pui în afara partidului. Decizia îi aparţine", a declarat Blaga.

Blaga a mai admis că voturile Monicăi Macovei vor veni din zona dreptei, opinând însă că cei ce cred în valorile democrat-liberale se vor orienta, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, spre candidatul susţinut de PDL.

"Nu ştiu de unde va lua voturi, sigur din zona dreptei va lua, dar până la urmă în turul doi toţi cei ce ne împărtăşesc valorile se vor orienta spre candidatul nostru", a afirmat Blaga.

În ceea ce priveşte o eventuală propunere de excludere a Monicăi Macovei din partid, Blaga a declarat că nu este necesar, Monica Macovei excluzându-se singură din partid dacă va candida, împotriva voinţei partidului care, până la această oră, îl susţine pe Cătălin Predoiu:

"Se exclude singură, nu trebuie să exclud. Eu nu am dat afară din partid pe nimeni, chiar dacă unii dintre colegii care temporar au fost într-un partid (PMP n.r.), acum văd că nu le mai place nici partidul respectiv, au spus că au plecat din partid că altfel i-aş fi dat oricum afară, eu nu am dat afară din partid de când sunt pe nimeni, eu am adus oameni în partid. Pur şi simplu se exclude singură dacă candidează, nu trebuie să o dăm afară. E în afara partidului, articolul cred că este 20 litera b, ne uităm. Simplu, nu trebuie să votăm, e simplu ca bună ziua", a răspuns Blaga întrebărilor presei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne