USR: PSD şi-a descoperit "grija" pentru plafonarea pensiilor speciale după ce a dat prin OUG pensii speciale edililor

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Uniunea Salvaţi România a reacţionat după ce ministrul PSD de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că va plafona la 10.000 de lei pensiile speciale, urmând ca la ceea ce depăşeşte această sumă să se aplice o aşa-numită "taxă de solidaritate".

"Cu un ochi la gaura uriaşă din bugetul de stat şi cu celălalt la viitoarele alegeri, Teodorovici a vorbit despre introducerea unei 'taxe de solidaritate' pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei. Ministrul aspirant la statutul de candidat la Preşedinţie nu a spus, însă, ce nivel va avea taxa de solidaritate. Cum nu a spus nici că, aplicând-o de la un prag de 10.000 de lei, ea va viza maximum jumătate din pensiile speciale, celelalte rămânând întregi bine mersi. Pe datele Casei Naţionale de Pensii aferente lunii mai 2019, pensia medie a celor 3.790 de foşti magistraţi este de 18.180 lei, iar pensia medie a celor 1.452 de foşti angajaţi din sistemul aeronautic civil este de 10.875 lei", a arătat USR.

Potrivit USR, în cazul celorlalte categorii - foşti parlamentari, funcţionari publici parlamentari, membri ai Corpului diplomatic, angajaţi ai instanţelor şi parchetelor şi reprezentanţi ai Curţii de Conturi – pensia medie este sub 10.000 de lei, de unde putem deduce că sunt mai puţini beneficiari peste pragul indicat de Teodorovici.

"Ministrul de Finanţe nu a spus nimic nici despre pensiile de serviciu ale celor care au lucrat în sistemul de siguranţă publică şi în servicii, chiar dacă este vorba despre peste 140.000 de beneficiari, iar pensiile sar bine, în unele cazuri, peste pragul de 10.000 de lei. În plus, să nu uităm că PSD şi-a descoperit 'grija' pentru plafonarea pensiilor speciale după ce, în urmă cu circa două săptămâni, Guvernul a dat prin OUG pensii speciale primarilor, şefilor de CJ-uri şi adjuncţilor acestora, pe motiv ca au un 'rol complex' şi că activitatea lor impune 'un grad sporit de responsabilitate şi respectarea şi îndeplinirea cerinţelor cetăţenilor'", a precizat USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne