USR face acuzaţii grave: Guvernul Dăncilă a aruncat economia ţării în braţele Rusiei!

Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă
Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă

Uniunea Salvaţi România a acuzat luni, în cadrul unui comunicat de presă, că Guvernul Dăncilă a aruncat economia ţării în braţele Rusiei.

"În timp ce premierul României se războieşte intern în PSD şi face turnee prin ţară ca să-şi pregătească intrarea în cursa pentru Cotroceni, ANRE confirmă ceea ce USR atrăgea atenţia încă din decembrie 2018: OUG 114, aşa-numita 'Ordonanţă a lăcomiei', a făcut să explodeze importurile de gaze. În mai 2019, România a importat 1,18 milioane mwh. Adică, de 353 de ori mai mult faţă de mai 2018! De ce preferă agenţii economici să importe? Pentru că preţul mediu al gazelor de import este mai mic decât al gazelor româneşti ca urmare a 'jocului' Guvernului PSD-ALDE de-a modificările legislative", a transmis USR.

Potrivit partidului condus de Dan Barna, explozia, cuplată cu creşterea exponenţială a ponderii în importuri de gaze ruseşti şi cu faptul că România a reuşit "performanţa" de a cumpăra cel mai scump gaz rusesc din întreaga Europă, completează tabloul dezastrului creat, voit sau nu, de Guvernul PSD-ALDE.

"Ministrul Eugen Teodorovici şi premierul Viorica Dăncilă, doi dintre giranţii OUG 114, trebuie să răspundă pentru încercările sistematice de a transforma România într-o ţară dependentă de gazele ruseşti. Iar OUG 114/2018, catalogată încă de la început drept un atentat la securitatea energetică a României, trebuie să fie abrogată!", a punctat USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne