Usain Bolt şi Almaz Ayana, cei mai buni atleţi ai anului 2016

Sprinterul jamaican împreună cu fondista etiopiană au fost distinşi cu acest titlu în cadrul ceremoniei "IAAF Athletics Awards 2016" care s-a desfăşurat vineri seara la Monte Carlo.
Sprinterul jamaican Usain Bolt şi fondista etiopiană Almaz Ayana - distinşi cu titlul de 'Cei mai buni atleţi ai anului 2016'.
Sprinterul jamaican Usain Bolt şi fondista etiopiană Almaz Ayana - distinşi cu titlul de 'Cei mai buni atleţi ai anului 2016'. (IAAF/twitter)

Usain Bolt (30 de ani), care anul acesta a devenit primul sportiv din istorie care a reuşit să câştige medalia de aur în proba regină a sprintului la trei ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice, i-a fost conferit vineri seară la Monte Carlo titlul de 'Male World Athlete of the Year Award'. Vedeta atletismului internaţional a cucerit acest premiu pentru a 6-a oară.

"Este cu adevărat un lucru important", a reacţionat Bolt, de 9 ori campion olimpic şi de 11 ori campion al lumii la 100 m, 200 m şi cu ştafeta 4x100 m. "Când ajungi cel mai bun atlet al anului, aceasta reprezintă plata pentru munca ta foarte dificilă. Deci, a câştiga pentru a 6-a oară este la fel de important pentru mine ca şi prima oară", a declarat recordman-ul absolut la proba de 100 m.

Atletul jamaican i-a avut contracandidaţi pe Mo Farah (Marea Britanie), care a realizat dubla la Rio de Janeiro în probele de 5.000 m şi 10.000 m şi Wazde van Niekerk (Africa de Sud), care a stabilit un nou record mondial în proba de 400 m (43sec03/100).

La feminin, premiul decernat de Federaţia internaţională de atletism (IAAF) i-a revenit sportivei din Etiopia, Almaz Ayana, care a cucerit aurul olimpic la 10.000 m la Rio de Janeiro cu un nou record mondial de 29min.17sec45/100, dar şi medalia de bronz la 5.000 m.

Pentru acest titlul a concurat şi jamaicana Elaine Thompson, campioană olimpică pe 100 m şi 200 m, şi poloneza Anita Wlodarczyk, care deţine recordul mondial la aruncarea ciocanului, cu 82,98 m.

În cadrul aceleaşi ceremonii, sprinterul canadian André De Grasse şi heptatlonista belgiană Nafissatou Thiam, au primit trofeul 'IAAF Rising Star Award'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport