Universitatea Politehnică Bucureşti, noua campioană universitară la minifotbal

(photos.com)

Echipa Universităţii Politehnice Bucureşti a câştigat titlul de campioană universitară la minifotbal, după ce a reuşit să învingă cu scorul de 3-2 formaţia Academiei de Poliţie "A.I. Cuza" din Capitală, în finala disputată la Braşov.

Golurile au fost marcate de Chelba, Ciurea (autogol) şi Militaru, pentru învingători, respectiv Chis şi Şocale. Academia de Poliţie s-a dovedit însă o nucă greu de spart, iar deznodământul finalei putea fi altul dacă viitorii poliţişti nu ratau un penalty la scorul de 2-1.

În meciul pentru locul 3, Universitatea Politehnica Timişoara s-a impus cu 2-1 în faţa Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" din Iaşi, vicecampioana ediţiei precedente.

Dubla reuşită de Drăgan Paulevici a fost suficientă pentru ca bănăţenii să ia bronzul. Golul ieşenilor a fost marcat de căpitanul Marius Ungureanu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de fondatorii Student Sport, Călin Ile şi Adrian Socaciu, alături de foştii internaţionali români Aurică Ţicleanu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Fane Preda, Florentin Petre şi Ciprian Paraschiv.

Pe lângă premierea celor trei echipe clasate pe podium, au mai fost acordate şi patru premii individuale. Titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Adrian Popa de la Universitatea Politehnică din Timişoara. Cel mai bun portar a fost desemnat Negru Marius, de la Universitatea Tehnică 'Gh. Asachi' din Iaşi, în timp ce Academia de Poliţie din Bucureşti a primit trofeul Fair-play, fiind cea mai disciplinată echipă a competiţiei.

Cu un total de 9 goluri, Laurenţiu Militaru a fost cel mai bun marcator, intrând astfel în posesia titlului de golgheter al competiţiei.

La turneul final al Campionatului Universitar de minifotbal, desfăşurat între 5 şi 7 mai la Braşov, au participat cele mai bune opt universităţi din ţară. Timp de trei zile, la baza sportivă Fan Sport au avut loc peste 15 meciuri între echipe din centrele universitare Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi. Competiţia a fost una extrem de echilibrată, cu fotbal de cea mai bună calitate.

Cele opt echipe care s-au întâlnit la Braşov au fost: Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, Universitatea 'Petru Maior' Târgu Mureş, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea Tehnică 'Gheorghe Asachi' Iaşi, Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' Iaşi, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Academia de Poliţie Bucureşti.

Organizatorii nu au renunţat la tradiţia de a se juca un meci demonstrativ în încheierea competiţiei, drept pentru care au adus la Braşov nume mari din fotbalul românesc. Legendele Braşovului au dat piept cu o echipă a Generaţiei de Aur, în care au evoluat Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Aurică Ţicleanu şi Fane Preda.

De două ori câştigător al Ligii Campionilor, Miodrag Belodedici a declarat cu această ocazie: 'Ne bucurăm să vedem cum competiţia creşte de la an la an şi că putem pune umărul la dezvoltarea ei. Este o plăcere pentru noi să fim în rândul tinerilor".

Aurică Ţicleanu a completat: 'Ceea ce am văzut la competiţia organizată de Student Sport mă duce cu gândul la spiritul Craiovei Maxima. Susţin această iniţiativă şi sunt alături de aceşti tineri entuziaşti'.

'Competiţia din acest an s-a dovedit mai echilibrată ca niciodată, fapt care ne motivează să mergem mai departe. Cu fiecare sezon care trece, calitatea campionatelor creşte din toate punctele de vedere', au declarat la rândul lor organizatorii.

Peste 70 de meciuri disputate în 7 oraşe diferite, peste 300 de studenţi angrenaţi în aceasta competiţie şi mai bine de 400 de goluri înscrise. Acesta este bilanţul Campionatului Universitar de Minifotbal, un campionat care a ajuns la finalul celei de-a patra ediţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport