„Unii nu prea au trecut pe la ore” - Danileţ, despre avocaţii lui Dragnea

Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Epoch Times România)

Judecătorul Cristi Danileţ a reacţionat într-o postare pe Facebook, după o nouă încercare eşuată a avocaţilor lui Liviu Dragnea de a-l scoate pe fostul lider PSD din închisoare. Concret, Danileţ explică apărătorilor fostului şef al social-democraţilor că atunci „când o hotărâre judecătorească spune definitiv că eşti vinovat, atunci însăşi legea spune că eşti vinovat, căci hotărârea se pronunţă 'în numele legii'”.

„Deci, nu ai cum să spui că stai în închisoare în mod nelegal! E o chestiune de ABC”, subliniază Danileţ.

Magistratul sugerează faptul că avocaţii lui Dragnea „nu prea au trecut pe la ore” şi tocmai de aceea nu ştiu faptul că „‘habeas corpus’ înseamnă că atunci când se propune arestarea ta ai dreptul să fii adus trupeşte în faţa judecătorului”.

„Aşadar, asta se aplică la începutul procesului, nu în faza de condamnare sau, mai rău, în faza de deţinere după condamnare. Dar, na, unii nu prea au trecut pe la ore”, conchide uşor ironic Cristi Danileţ în mesajul său.

Reamintim că, vineri, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea intitulată "habeas corpus" depusă de avocaţii lui Liviu Dragnea în care se solicită ca acesta să fie eliberat din închisoare. Decizia este definitivă, astfel că fostul lider PSD va rămâne în continuare în spatele gratiilor pentru executarea pedepsei, informează Ziare.com. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne