Un taifun a ucis 48 de persoane şi a distrus culturile din Coreea de Nord

Copaci căzuţi în Taiwan, din cauza taifunului Tembin
Copaci căzuţi în Taiwan, din cauza taifunului Tembin (Sam Yeh / AFP / GettyImages)

Taifunul Bolaven, o furtună puternică ce a lovit Asia de Est, a ucis 48 de persoane în Coreea de Nord, a declarat luni mass-media de stat, subliniind lipsa de infrastructură şi predispunerea la dezastre naturale a statului stalinist izolat.

Ulterior, agenţia oficială de ştiri a revenit cu noi ştiri, informând că Bolaven a provocat "daune majore" în ţară, omorând 48 de persoane, rănind alte 50, distrugând 6700 de case şi lăsând peste 20.000 de persoane fără adăpost, în întreaga ţară.

În jur de 123.000 de acri de teren agricol, inclusiv plantaţii de orez, au fost deteriorate în timpul taifunului, ceea ce este semnificativ întrucât ţara se confrunta deja cu o penurie extremă de alimente. Coreea de Nord încă nu şi-a revenit după inundaţiile din luna iunie, care s-au soldat cu 170 de decese, 400 de dispariţii şi avarierea a mii de case.

Ţara fost forţată să se ocupe de penuria alimentară extremă, agravată de dezastrele naturale - secetă, taifunuri - sau de gestionarea defectoasă. Practici agricole necorespunzătoare, o lipsă extinsă de îngrăşăminte şi asigurarea de produse alimentare membrilor armatei, au contribuit la această penurie alimentară. O foamete din anii 1990 a ucis sute de mii de oameni.

Ţara se bazează foarte mult pe ajutor alimentar şi a cerut recent mai mult ajutor de la Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite, după inundaţiile din vară, potrivit BBC.

Săptămâna trecută, taifunul Bolaven a ucis 15 persoane şi în Coreea de Sud, inclusiv câţiva pescari chinezi care se aflau în apele sud-coreene atunci când a lovit furtuna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură