Un presupus grup de hackeri români susţine că la miezul nopţii va face dezvăluiri despre Ungureanu

Noul premier român, Mihai Răzvan Ungureanu.
Noul premier român, Mihai Răzvan Ungureanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

O presupusă "celulă românească" a celebrului grup de hackeri Anonymous ameninţă că luni la miezul nopţii va posta date personale, sustrase prin atacuri cibernetice, care îl vizează cu precădere pe noul premier Mihai-Răzvan Ungureanu în calitatea sa de fost şef SIE.

Operaţiunea va purta numele "Topirea zăpezii" şi se doreşte a fi o formă de protest la adresa noului prim-ministru.

Informaţia este publicată de ediţia din Marea Britanie a International Business Times, o publicaţie online cu caracter economic care se bucură de o bună reputaţie. IBTimes face trimitere către linkul http://pastebin.com/7C9V4HDw, care anunţă că la miezul nopţii vor fi postate date sustrase despre serviciile de informaţii ale României, în semn de protest faţă de numirea ca prim-ministru a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, fostul şef al SIE.

"Astăzi, la miezul nopţii, ora României, noi, cei de la AnonOpsRomania, vom publica informaţii cu caracter personal despre agenţiile de spionaj din ţara noastră; numerele lor, contactele, foarte multe informaţii foarte interesante pe care mâinile noastre lipicioase le-au putut extrage. Acesta este un protest faţă de noul/actualul prim-ministru, Mihai-Răzvan Ungureanu, care este spionul-şef al uneia dintre agenţiile noastre secrete", spune mesajul postat de Pastebin.

"Dar nu ne vom opri aici, Ungureanu are un loc special în spectacolul nostru din această ţară. Conturi bancare, sume în cash, numere de telefon, adrese, tranzacţii secrete şi fosta sa implicare în politică vor fi dezvăluite, între altele", anunţă presupusa celulă românească a Anonymous.

"Din nou, nu ne vom opri nici aici, trebuie să mergem mai în profunzime şi să expunem ce încearcă el să acopere împreună cu adevăratele 'genii' din serviciile secrete. Cum, în ultimii 20 de ani, România a luat-o la vale pe măsură ce sistemul nostru bancar a pierit, acum privatizat în totalitate, şi ce are Israelul a face cu toate acestea", mai spun presupuşii hackeri.

Astăzi, la miezul nopţii, ora României, noi, cei de la AnonOpsRomania, vom publica informaţii cu caracter personal despre agenţiile de spionaj din ţara noastră; numerele lor, contactele, foarte multe informaţii foarte interesante pe care mâinile noastre lipicioase le-au putut extrage.

Ei precizează că totul va fi dezvăluit în "ediţia specială" din această seară, care se desfăşoară sub sloganul "Nu contează câtă zăpadă vor încerca să-şi pună peste acoperirile lor, o vom topi ca să dezvăluim adevărul!".

Operaţiunea "TopireaZăpezii (SnowMelt - n.r.) A ÎNCEPUT! Aşteptaţi-ne", proclamă semnatarul "AnonOpsRomania".

Grupul de hackeri Anonymous, format în 2003, a revendicat în ultimul timp mai multe atacuri cibernetice asupra unor instituţii financiare şi de informaţii considerate inamice ale WikiLeaks. Ultimul atac notabil datează de săptămâna trecută, când vizat a fost chiar site-ul CIA. De asemenea, Anonymous pledează împotriva ACTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne