Udrea: Victor Ponta, mincinos patologic. Absorbţia fondurilor europene a scăzut faţă de 2012

Elena Udrea, declaraţii de presă
Elena Udrea, declaraţii de presă (Epoch Times România)

Elena Udrea, deputat PDL, afirmă joi într-un comunicat remis Epoch Times, că premierul Victor Ponta a dovedit încă o dată faptul că singura lui strategie de comunicare este minciuna, deoarece absorbţia fondurilor europene a scăzut faţă de 2012.

În comunicat se arată că în şedinţa de Guvern din 14 august, Ponta a susţinut că în luna iulie au venit 730 de milioane de euro din fonduri europene, pe când din datele Ministerului de Finanţe privind execuţia bugetară pe primele 7 luni ale anului, făcute publice ieri, reiese că, în 2013, au fost absorbite 3,879 miliarde de lei, adică 875 de milioane de euro. Se constată o scădere de 0,6% (aproape 6 milioane de euro) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, comparând datele pe iunie şi iulie furnizate tot de Ministerul de Finanţe, reiese că, în iulie, au venit doar 799 de milioane de lei, adică 180 de milioane de euro, şi nicidecum cele 730 de milioane de euro anunţate de premier.

Elena Udrea consideră că Victor Ponta ori minte cu seninătate şi inconştienţă, ori nu înţelege nimic din mecanismele de absorbţie a fondurilor europene, aşa cum nu înţelege nimic din economie în general.

”Victor Ponta pare făcut din acelaşi aluat politic ca socialiştii care au băgat Grecia în faliment, furnizând date false privind deficitele bugetare ale ţării înainte şi după intrarea în Zona Euro”, afirmă deputatul democrat-liberal.

Elena Udrea ia în calcul şi varianta în care Premierul sau publicul larg ar fi fost ţinta unor dezinformări şi atunci susţine că ”dacă Victor Ponta a fost informat greşit, trebuie să-l demită imediat pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Dacă publicul a fost dezinformat prin sintezele financiare ale Ministerului de finanţe, ar trebui demis fie ministrul Chiţoiu, fie ministrul Voinea - în funcţie de cine se face responsabil de respectivele rapoarte.”

Deputatul PDL-ist recomandă ‚”’celui mai bun Premier din istorie’ să lase deoparte popaganda televizată, să mai renunţe la goana aceasta disperată după imagine şi atenţie şi să-şi folosească energia pentru a absorbi efectiv banii europeni. Să fie atent cu faptul că rata cofinanţărilor a scăzut cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, că mai sunt de contractat 2 miliarde de euro (bani pe care altfel îi pierdem începând cu 1 ianuarie 2014) şi că trebuie să avem o propunere coerentă privind direcţiile de absorbţie a acestor fonduri pentru exerciţiul bugetar 2014 - 2020 al Uniunii Europene.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne